Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce prevede proiectul de lege al lui Liviu Dragnea care descentralizeaza autoritatile centrale si transfera puteri majore catre baronii locali

ro

28 Oct, 2013 21:54 1634 Marime text

 ​HotNews.ro va prezinta proiectul de lege a descentralizarii, proiect pe care Guvernul Ponta isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului in noiembrie. Proiectul realizat de ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea, prevede transferul unor institutii centrale de la ministere catre consiliile judetene si consiliile locale.

documente
Proiectul de Lege a descentralizarii
(28 Oct 2013) DOC, 1MB
Expunere motive Proiect Lege Descentralizare
(28 Oct 2013) DOC, 193KB
 
Directiile agricole judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, se infiinteaza prin reorganizarea si comasarea urmatoarelor structuri:
  • Directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cu exceptia unitatilor fitosanitare; 
  • Oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene;
  • Casele agronomului;
.Directiile judetene pentru cultura si patrimoniu
  • Monumentele istorice proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale sunt inalienabile, imprescriptibile si insesizabile; aceste monumente istorice pot fi date in administrare institutiilor publice, pot fi concesionate, date in folosinta gratuita institutiilor de utilitate publica sau inchiriate, in conditiile legii, cu avizul Ministerului Culturii, respectiv al directiilor judetene pentru cultura si patrimoniu, respectiv a Municipiului Bucuresti, dupa caz, in conformitate cu metodologia aprobata prin ordin comun al ministrului culturii si ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice.
  • Termenul de exercitare a dreptului de preemtiune al statului este de maximum 25 de zile de la data inregistrarii instiintarii, documentatiei si a propunerii de raspuns la Ministerul Culturii; titularii dreptului de preemtiune vor prevedea in bugetul propriu sumele necesare destinate exercitarii dreptului de preemtiune; valoarea de achizitionare se negociaza cu vanzatorul.
  • In cazul in care Ministerul Culturii nu isi exercita dreptul de preemtiune in termenul prevazut la alin. (7), acest drept se transfera autoritatilor publice judetene sau locale, care il pot exercita in maximum 15 zile.
  • Interventiile asupra monumentelor istorice aflate in proprietatea publica sau privata a statului se fac numai pe baza si cu respectarea avizului emis de catre Ministerul Culturii. Interventiile asupra monumentelor istorice aflate in proprietatea publica sau privata a comunelor, oraselor, a municipiilor sau a judetelor si a celor aflate in proprietatea privata a persoanelor fizice ori juridice se fac numai pe baza si cu respectarea avizului emis de catre directiile judetene pentru cultura si patrimoniu, respectiv a municipiului Bucuresti.
  •  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii