Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:10 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnavii cronici solicită Ministerului Sănătății stoparea exportului paralel de medicamente

ro

24 Feb, 2015 14:32 734 Marime text
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) solicită Ministerului Sănătății măsuri urgente pentru stoparea exportului paralel al medicamentelor.
 
COPAC a luat act cu îngrijorare de creșterea numărului de pacienți din România care nu au acces la tratamentele necesare din cauza exportului paralel. Majoritatea programelor naționale de sănătate au probleme cu asigurarea tratamentului pentru pacienți din cauza faptului că distribuitorii nu onorează comenzile.
 
Situația este generată printre altele de faptul că România practică cel mai mic preț din Europa, ceea ce face ca interese comerciale imorale și ilegale să facă atractivă vânzarea medicamentelor produse pentru România în alte țări, pe bani mai mulți și cu plata în avans.
 
În contextul în care Ministerul Sănătății ia în discuție alte scăderi de prețuri ale medicamentelor în România, este imperios necesar ca să implementeze mecanisme de protecție care să garanteze ca medicamentele produse pentru România ajung la pacienții din România.
 
COPAC solicită Ministerului Sănătății și Guvernului măsuri urgente care să garanteze ca pacienții din România au acces la medicamentele necesare, stopând exportul paralel și asigurând existența acestora și pe piața românească.

Ti-a placut articolul?

Comentarii