Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BMW-ul Regelui Mihai I la licitaţie

ro

10 Aug, 2012 10:43 1205 Marime text

Cele mai carismatice automobile de colecţie îşi vor tura motoarele la maximum pe 26 august, la Fratelli Beach & Club, în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie, o premieră pentru România, un eveniment inedit, organizat de Artmark în numele celor mai virile pasiuni.

Cel mai puternic automobil şi cu o istorie fascinantă este BMW-ul care a aparţinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 5972 cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider. Preţul de pornire este de 12.000 €.
Un alt automobil pentru care vor licita foarte mulţi pasionaţi de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe șosea, şi este construit pe un şasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m și înălțimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roți independente cu bare stabilizatoare activate de tiranți, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon și de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvențială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 €.
Un model celebru îndrăgit de-a lungul timpului este Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din filmul "Naşul/The Godfather" regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare la licitaţie are anul de fabricaţie 1947 şi este în stare tehnică bună (preț de pornire 15.000 €). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere şi cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automată, cu 3 trepte și overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor şi conţine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc. Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi interesaţi şi de Jeep-ul Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial "M*a*s*h" din anii '70 - '80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T și mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 €. Construit cu precădere în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Willys MB, a fost folosit de forţele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă. În scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de către armata britanică, sovietică şi franceză.

Automobilele de colecţie vor putea fi admirate de către pasionaţi într-o serie de evenimente-surpriză organizate de Artmark pe litoralul Mării Negre, în perioada 23 - 26 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii