Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:13 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu, nouă reacţie la românul răpit în Burkina Faso

ro

24 Apr, 2015 16:06 835 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a transmis, vineri, un nou mesaj, prin intermediul paginii de Facebook, în chestiunea delicată privind cetățeanul român Iulian Gheorghe, răpit în Burkina Faso.
 
Băsescu afirmă că președintele și premierul își asund indiferența și neputința la umbra celulelor de criză de la MAE, însă, avertizează fostul șef al statului, dacă grupările teroriste simt infiferența, vom avea tot mai mulți cetățeni răpiți aiurea.
 
„De aproape o lună, cetăţeanul român Iulian Gheorghe a fost răpit în Burkina Faso. Este drept că preşedintele ţării şi premierul îşi aduc aminte de acest lucru doar dacă sunt întrebaţi de presă. Şi pe acest fond, de cîteva zile în spaţiul public revine episodul răpirii ziariştilor din Irak.
Iar pentru a masca dezinteresul pentru soarta românului răpit, reţeta propagandei este să scoată cîte un palavragiu la televizor care să presupună cît de ilegal au fost recuperaţi cei trei ziarişti răpiţi în Irak în 2005 şi să facă tot soiul de conexiuni fără nici o legătură cu realitatea, legate de traficul de armament sau de beneficii băneşti obţinute de pe urma răpirii ziariştilor. 
Probabil cei care l-au ajutat pe Omar Haysam să fugă din ţară n-or să-mi ierte niciodată că mi-am asumat recuperarea ziariştilor cu devoalarea acțiunii ticăloase a unui sirian devenit cetățean român şi la un pas să devină deputat PSD. Dar dacă ceva le-a stîrnit furia, acest lucru a fostn readucerea în ţară a lui Omar Haysam. Dacă aş mai fi avut ceva timp şi Mohamed Munaf, alt ticălos, ar fi fost recuperat cu toată cetăţenia lui americană.
Eu am tratat răpirea cetăţenilor români ca fiind o agresiune teroristă la adresa statului şi am acţionat în consecinţă. Alţii, îşi ascund indiferenţa şi neputinţa la umbra celulelor de criză de la MAE sau a unor palavragii obsedaţi chemați pe la televiziuni. Dar reţineţi : dacă grupările teroriste vor simţi că suntem indiferenţi sau neputincioşi, vom avea tot mai mulţi cetăţeni răpiţi aiurea prin lume.
Așa că, domnilor Ponta și Iohannis treziți-vă și puneți în mișcare toată forța instituțiilor statului. Dacă nu știți, vă spun eu că este imposibil să nu avem resurse în Africa de West. Nu faceți din Iulian Gheorghe simbolul neputinței voastre și a României, pentru că vor plăti români nevinovați, nu voi”, a scris Băsescu pe pagina de Facebook.
 
Președintele Klaus Iohannis a reacționat cu privire la problema românului răpit în Burkina Faso, afirmând că există o celulă de criză la MAE, iar, cât timp a fost în concediu de Paște, a fost informat zilnic despre evoluția situației

Ti-a placut articolul?

Comentarii