Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu „Lideri PDL vor nerealizarea cvorumului la referendum. Aici drumurile noastre se despart“

ro

19 Jul, 2012 01:00 1510 Marime text
basescu.jpg
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat miercuri că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.
"Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Băsescu la gandul.live.
El a arătat că lideri PDL consideră că nu trebuie să fie obligaţia preşedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL şi a majorităţii parlamentare care l-a suspendat.
"Iar eu spun că nu. Eu îi chem pe români să vină la vot nu în calitate de preşedinte cu un procent mai mic sau mai mare în sondaje, ci în calitate de cetăţeni", a spus Băsescu.
El a precizat că le cere cetăţenilor să aibă la urne pe 29 iulie "o opţiune pro-europeană", pentru a evita intrarea ţării într-o lungă perioadă de izolare.
De asemenea, întrebat despre ce va face dacă referendumul va fi invalidat, însă o majoritate solidă a votanţilor se vor fi exprimat pentru destituirea sa, Băsescu a subliniat că nu vrea să discute în prezent despre acest scenariu.
"Sunt gata să îl discutăm pe data de 30 dimineaţa. Eu am un singur obiectiv, mobilizarea românilor să vină la vot. Eu vreau ca acest referendum să fie valid. Ceea ce este în sufletul meu este credinţa că românii sunt mai buni decât politicienii, mai înţelepţi. Înţelepciunea colectivă niciodată nu a ratat în România", a spus Băsescu.
Totodată, el a adăugat că a evitat şi genul de abordare că nu va recunoaşte referendumul, deoarece şi parlamentarii nu au luat în seamă referendumul din 2009 pentru revizuirea Constituţiei.
Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/basescu-lideri-pdl-vor-nerealizarea-cvorumului-la-referendum-aici-drumurile-noastre-se-despart-9884696

Ti-a placut articolul?

Comentarii