Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Mondială – „ prima generație din istorie care pune capăt sărăciei extreme”

ro

05 Oct, 2015 08:26 736 Marime text
 
Potrivit unui raport transmis publicității ieri de Banca Mondială, sărăcia extremă afectează în acest an sub 10% din populația mondială, iar fenomenul rămâne „extrem de îngrijorător” în Africa subsahariană, relatează AFP.
 
În document este relatat faptul că în întreaga lume 702 milioane de persoane, ceea ce înseamnă 9,6% din populația mondială, trăiesc sub pragul sărăciei, indicator adus de Banca Mondială de la 1,25 dolari pe zi la 1,90 dolari pe zi pentru a se ține cont de inflație.
 
În 2012, anul din care provin cele mai recente date disponibile, numărul oamenilor afectați de sărăcie era de 902 milioane, reprezentând 13% din populația mondială. Această proporție era de 29% în anul 1999, potrivit agerpres.ro.
 
„Aceste previziuni ne arată că am putea fi prima generație din istorie care pune capăt sărăciei extreme”, a spus Jim Yong-kim, președintele Băncii Mondiale.
 
Chiar dacă în Asia (mai ales în India) și America de Sud se manifestă o tendință de scădere netă a sărăciei extreme, fenomenul încă afectează 35,2% din populație în Africa subsahariană.
 
Aici trăiește aproape o jumătate din populația cea mai defavorizată la nivel mondial.
 


Sursa foto: business24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii