Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI, BERD şi Banca Mondială, îngrijorate de efectele invaziei din Ucraina, asupra economiei mondiale

ro

18 Mar, 2022 15:26 1390 Marime text
Efectele invaziei din Ucraina, foto: unsplash/ Carlos Muza

Mai multe organizaţii economice internaţionale, precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, și-au exprimat vineri, 18 martie, îngrijorarea în ceea ce privește consecinţele „ample" ale invaziei Rusiei în Ucraina, pentru economia mondială. 

Astfel, într-un comunicat comun de presă, aceste organizaţii se declară „îngrozite şi profund îngrijorate" şi precizează că s-au reunit joi, 17 martie, pentru a discuta impactul războiului din Ucraina asupra economiei mondiale şi răspunsul lor colectiv la această criză.

Organizaţiile semnatare, cărora li s-a alăturat Banca Europeană de Investiţii (BEI), subliniază că „dincolo de catastrofa umanitară devastatoare din Ucraina războiul perturbă şi mijloacele de trai din regiune şi dincolo".

Conform acestora, criza din Ucraina reduce aprovizionarea cu energie şi alimente, majorează preţurile şi sărăcia, ceea ce va afecta revenirea din pandemie la nivel mondial.

Semnatarii reamintesc și de măsurile pe care le-au luat deja - un pachet de ajutor în valoare de două miliarde de euro de la BERD, care acoperă în special securitatea energetică şi nucleară, 668 de milioane de euro de la BEI, o asistenţă de urgenţă în valoare de 1,4 miliarde de dolari de la FMI şi 925 de milioane de dolari din partea Băncii Mondiale.  

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii