Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită importantă la Cumpăna! Au fost discuții referitoare la nevoile existente la nivelul comunei pentru persoanele vârstnice fără aparținători

ro

25 Jul, 2022 15:03 1295 Marime text

Reprezentanții “Băncii Mondiale din domeniul îngrijirii pe termen lung în Romania al venitului minim de incluziune și modernizare a evaluării persoanelor cu dizabilități” au fost prezenți la finalul săptămânii trecute în comuna Cumpăna.
 
Reprezentanții autorității publice locale, viceprimar al comunei, Florin Neagu și inspectorii din cadrul compartimentului de asistență socială al Primăriei Cumpăna au purtat discuții cu aceștia, tema principală fiind servicile sociale destinate persoanelor vârstnice și celor cu dizabilități.
 
S-au purtat discuții referitoare la nevoile existente la nivelul comunei pentru persoanele vârstice fără aparținători dar și pentru persoanele cu dizabilități.
 
S-a discutat despre necesitatea construirii unui centru de tip RESPIRO în care aceste persoane pot sta, cât timp asistenții personali se află în concediu.
 
De asemenea delegația a vizitat diferite obiective ale comunei.
 
Aceștia vizitează mai multe localități din județ și din țară cu scopul de a strânge informații necesare realizării de modificări legislative atât la nivelul Ministerului Muncii și Incluziunii Sociale cât și la Ministerul de Finanțe, reglementări legislative cu privire la persoanele vârstnice și a celor cu dizabilități dar și a modificărilor privind ajutorul social și alocațiile suplimentare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii