Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Astăzi, CLM se întrunește în ședință extraordinară. Consilierii chemați să anuleze hotărârea privind tranzacția cu societatea Polaris M Holding (galerie foto)

ro

12 Oct, 2017 14:42 2075 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa  este convocat astăzi, ora 14.30, în şedinţă extraordinară, în sala “Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa, cu următoarea ordine de zi:

1.    Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical  heritage - Miniature Park” în faza documentație tehnico-economică (studiu de fezabilitate, documentație obținerea avizelor);
iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
2.    Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuției proprii aferente proiectului ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical  heritage - Miniature Park”;
iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
3.    Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivului de investiții ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanța”.
iniţiator: primar Decebal Făgădău

UPDATE 6: 4. Hotărâre pentru prorogarea efectelor HCL nr. 332/3.10.2017 pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding SRL în scopun stingerii litigiului ce formează obiectivul dosarului civil nr. 2711/99/2016 afla pe rolul Curții de Apel Iași.

Avocata primăriei în dosarul Polaris, Georgiana Raluca Trandafir, explică ce se va întampla la termenul de pe 18 octombrie de la Curtea de Apel Iași. Instanța va lua act că tranzacția nu s-a semnat.

”Am solicitat refacerea raportului de expertiză care să cuantifice valoarea ajustării de tarif. Avocații au propus suspendarea sau prorogarea tranzacției. Este posibil ca și Polaris să solicite suspendarea dosarului de la Iași, până la judecarea dosarului penal. Decizia de astăzi vine ca urmare a arestarii preventive a administratorului Polaris, Eduard Martin și mai ales a suspiciunii pentru care este reținut-evaziune fiscală”, mai explică avocatul din dosar.

 ”Ulterior, dacă va fi benefic, se poate relua incheierea unei noi tranzacții”, a încheiat avocatul.

Georgiana Raluca Trandafir reprezintă societatea de avocatură Trandafir și Asociații din București.

20 de voturi pentru și 4 abțineri.


UPDATE 5:  Proiect nr. 3: Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivului de investiții ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanța”; iniţiator: primar Decebal Făgădău.

Proiectul a trecut cu 24 de voturi.

UPDATE 4: 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuției proprii aferente proiectului ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical  heritage - Miniature Park”; iniţiator: primar Decebal Făgădău.

14 voturi pentru, 9 împotrivă și 1 abținere.

UPDATE 3: Se votează proiectul 1: Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical  heritage - Miniature Park” în faza documentație tehnico-economică (studiu de fezabilitate, documentație obținerea avizelor); iniţiator: primar Decebal Făgădău.

14 voturi pentru, 10 împotrivă.

UPDATE 2: Se propune anularea tranzacției votată într-o altă ședință extraordinară la începutul lunii.
 
A venit din nou în ședința deputatul USR, Ion Stelian. Acesta vorbeste despre cele doua proiecte legate de parcul Tabacarie, acolo unde se vor amplasa miniaturile cu monumentele emblematatice din România și Bulgaria. Deputatul vrea sa stie mai multe despre tendintele de amenajare economice din parc și crede ca pentru acest proiecte care urmează sa fie aprobate astazi sa fie ales alt loc. Altfel, parcul va fi acaparat de construcții, alături de mall, Tara Piticilor, etc.

Deputatul își dorește ca parcul să rămână o gradină publică, accesibila tuturor și intreabă de ce comisia de urbanism nu și-a dat avizul pentru acest proiect. Deputatul cere respingerea proiectului pentru caă el va inghiti 2 hectare din parc.

UPDATE: Sunt prezenți 24 de consilieri. Trei sunt absenți.

Pe ordinea suplimentară se află:
4. Hotărâre pentru prorogarea efectelorHCL nr. 332/3.10.2017 pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding SRL în scopun stingerii litigiului ce formează obiectivul dosarului civil nr. 2711/99/2016 afla pe rolul Curții de Apel Iași.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii