Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:41 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă după defectarea locomotivelor trenurilor IR 1822 Arad – Mangalia şi IR 1582 Constanţa – Bucureşti Nord!

ro

21 Jun, 2016 18:59 1768 Marime text
Conducerea CFR Călători a dispus o anchetă privind situaţia de ieri, şi anume defectarea locomotivelor trenurilor IR 1822 Arad – Mangalia şi IR 1582 Constanţa – Bucureşti Nord. După finalizarea acesteia, Comisia de Cercetare va dispune măsurile aferente, se arată într-un comunicat CFR.
 
„Din cauza condițiilor și fenomenelor meteo înregistrate în cursul nopții de duminică (19 iunie) spre luni (20 iunie), în zona Petroșani (între Baru Mare și Crivadia), s-a surpat terasamentul firului 2 de circulaţie, iar căderea copacilor în gabaritul căii ferate a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a liniilor de contact şi implicit la întreruperea traficului feroviar. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, trenul InterRegio 1822, Arad – Mangalia, a staţionat în Baru Mare, ajungând în Bucureşti Nord cu o întârziere de aproximativ 400 de minute”, se precizează în comunicat.
 
Ulterior, în jurul orei 13.45, a fost necesară intervenția cu o locomotivă de ajutor între Fundulea şi Sărulești din cauza unei defecţiuni tehnice la locomotiva inițială. Trenul a plecat de aici cu o întârziere de 126 minute în plus şi a ajuns la Constanţa cu o întârziere totală de 515 minute, iar în Mangalia cu o întârziere de 497 minute, conform sursei citate.
 
De asemenea, ieri, în jurul orei 13.35 la intrare în stația Cernavodă Pod s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului IR 1582 Constanța – București. Locomotiva a fost decuplată de la cele şapte vagoane ale trenului şi s-a intervenit promt, degajarea de fum fiind localizată şi întreruptă. Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul a fost remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Fetești, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute.
 
CFR regretă situaţia creată şi îşi cere scuze pentru întârzieri. În stația Fetești, angajații feroviari au oferit apă pasagerilor. De asemenea, au fost asigurate legături către destinaţiile de călătorie pentru toți pasagerii care, din cauza întârzierilor produse, au pierdut trenurile la care aveau bilete.
 
„Precizăm că, în trafic intern, pasagerilor care au bilete/abonamente la trenuri afectate şi nu mai doresc să efectueze călătoria, li se restituie, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neutilizat (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare în trafic intern. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pewww.cfrcalatori.ro/2482”, se mai arată în comunicat.

În acest moment, pe ruta Bucureşti-Constanţa, se circulă conform graficului de circulaţie, fără întârzieri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii