Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supervizor.ro ANAF îngroapă TOP BIROTICA. Impunere de 6,35 milioane lei

ro

24 Jun, 2015 12:10 3073 Marime text
 
Deşi în mediul online susţine că şi-a început activitatea în 1996, TOP BIROTICA SRL Bucureşti (CUI 12755356) a fost înfiinţată oficial pe 8 martie 2000 şi are ca obiect principal de activitate “comerţ cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie în magazine specializate”. Conform propriei prezentări, “este unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de articole de birotică şi papetărie din România”.
 
La împlinirea a 15 ani de activitate oficială, societatea a fost vizitată de ANAF, care nu a venit cu flori, ci cu un control amănunţit, în urma căruia au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 6.346.675 lei.
 
Pentru că această creanţă devenea scadentă la data de 5 iunie 2015, societatea a găsit o soluţie de a o fenta (temporar, cel puţin) şi, pe 27 mai 2015, s-a cerut in insolvenţă. Tribunalul Bucureşti a admis cererea la data de 3 iunie 2015, astfel că acum TOP BIROTICA SRL se află sub protecţia Legii 85/2014 (Dosar 19602/3/2015).
 
În calitate de administrator judiciar a fost desemnat practicianul în insolvenţă EURO INSOL SPRL, cu sediu ales pentru comunicare în Bucureşti, Clădirea Opera Center One, str.Costache Negri nr.1-5, et. 3, sector 5, tel: 021-3354509, reprezentant Adrian Munteanu. Conform notificării publicate în BPI, “Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 20.07.2015 sau 10 zile calendaristice de la data receptionării notificării“.
TOP BIROTICA SRL a raportat pierderi doar în primul an de funcţionare (2000), toţi ceilalţi fiind încheiaţi pe plus. Este drept, profitul din 2014 este cel mai mic din ultimii 5 ani, în condiţiile în care anul trecut a fost înregistrată cea mai mare cifră de afaceri din istoria firmei.
 
Tot anul trecut, firma a raportat cel mai mare nivel al datoriilor, de peste 18 milioane lei, valoare care se apropie de a cifrei de afaceri (19,6 milioane lei). Acum când Fiscul a venit cu un “bonus” de peste 6 milioane lei, situaţia a devenit destul de gravă, dar intenţiile preliminare sugerează că asociaţii firmei vor miza pe un plan de reorganizare judiciară.
 
TOP BIROTICA este deţinută în cote egale de Răzvan Valentin MIHALACHE şi Cătălin Viorel TOHĂNEANU, ambii având şi funcţia de administrator (până la intrarea în insolvenţă). Ca administrator special a fost desemnat doar Mihalache, acesta urmând să îndeplinească această calitate fără remuneraţie.
 
Demn de menţionat este faptul că, în urmă cu vreo 7 ani, cei doi s-au vrut a fi campioni în imobiliare, prin lansarea proiectului “Champions Residence”, sub sloganul “Investim în construirea viselor dumneavoastră”. După ce au încasat aproape un milion de euro de la cei care îşi doreau o casă, plus un milion de euro de la bancă, proiectul s-a blocat (detalii AICI). Probabil abia acum, prin intermediul ANAF, au ajuns la MIHALACHE şi TOHĂNEANU urările celor ţepuiţi atunci!
 
Sursa text şi foto: supervizor.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii