Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul George Maior, desemnat “Personalitatea anului”

ro

21 Dec, 2015 18:43 1027 Marime text
Ambasada României în SUA a remis presei un comunicat în care arată că ambasadorul Maior a fost invitatul special al galei anuale organizate de Societatea Medicală Română și Camera de Comerț Româno-Americană din New York. În cadrul evenimentului, desfășurat la Harvard Club din New York, unul dintre cele mai vechi și prestigioase cluburi private din oraș, au fost premiate o serie de personalități românești, româno-americane și americane care, de-a lungul timpului, și-au adus o contribuție importantă la dezvoltarea comunității românești.
 
Cu această ocazie, ambasadorului George Cristian Maior i-a fost înmânat, de către președintele Societății Medicale Române din New York, dr. Theo Trandafirescu, premiul „Personalitatea anului”, în semn de recunoaștere pentru activitatea desfășurată în folosul comunității românești.
 
În discursul său, ambasadorul George Cristian Maior a arătat importanța contribuției aduse de comunitatea românilor din America la dezvoltarea relațiilor dintre România și SUA: “Anul acesta, s-au împlinit 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA, eveniment marcat prin rezoluții speciale ale Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Unite. Indiferent de contextul istoric, care uneori nu a fost prielnic, cum s-a întâmplat în perioada regimului comunist, comunitatea românească a adus mereu o contribuție importantă la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări. Relația specială pe care România o are acum cu Statele Unite a fost cimentată și de activitatea susținută a românilor din SUA. Relațiile interpersonale sunt elementul cheie al cooperării noastre. În această privință, comunitatea româno-americană reprezintă puntea dintre România și Statele Unite ale Americii și joacă un rol semnificativ în extinderea și diversificarea legăturilor dintre cele două țări."
 
Arătând că tragicul accident de la Clubul Colectiv din București reprezintă un moment de reflecție de care nu trebuie uitat, ambasadorul român a dedicat premiul primit tuturor medicilor români care și-au arătat devotamentul față de pacienții îngrijiți. Ambasadorul României în SUA a mulțumit și președintelui Camerei de Comerț Româno-Americane, Elias Wexler, un prieten al Romaniei care a sprijinit organizarea galei.
 
În cadrul galei au mai fost premiați dr. Adrian Pop - medicul anului, dr. Sorin Lancea - medicul stomatolog al anului, și Elias Wexler, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane, care a primit premiul "cel mai bun prieten al României".
 
La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care reprezentantul permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova în SUA, medici româno-americani și personalități din mediul academic și diplomatic.
 
Societatea Medicală Română din New York reunește medici româno-americani, fiind una dintre cele mai vechi organizații profesionale de profil ale comunității române de pe coasta de est a SUA. Societatea premiază anual realizările unor personalități medicale din cadrul comunității române, precum și personalități care aduc un aport important la dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii.
 


sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii