Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Maior, convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională. Care a fost tematica

ro

02 Jun, 2020 22:20 1578 Marime text
  • Ambasadorul George Cristian Maior a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno-americane, reflectat atât în convorbirea recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump cât şi de cooperarea română-americană în contextul pandemiei de COVID-19. În context, lt. gen. Keith Kellogg a apreciat ajutorul recent acordat de România Statelor Unite pentru combaterea pandemiei prin misiunea militară medicală compusă din 15 specialişti din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN dislocată în statul Alabama.

La rândul său, ambasadorul George Maior a subliniat faptul că misiunea personalului român reprezintă o dovadă de solidaritate care relevă importanța acordării de expertiză în perioade dificile, precum cea generată de pandemia noului coronavirus.

Convorbirea a mai abordat cooperarea în perioada post-pandemie, în special modalităţi de avansare a priorităţilor comune de pe agenda bilaterală în domeniile securităţii, energiei, cooperării economice, precum şi evoluţii regionale.

Sursa foto-text: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii