Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidenţiale în Turcia Google a dedicat un Doodle special evenimentului. Cine candidează

ro

10 Aug, 2014 01:42 2028 Marime text
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Mandatul de şapte ani al actualului preşedinte al ţării, Abdullah Gul, va expira anul acesta, iar astăzi, cetăţenii turci sunt chemaţi la urne.

Alegeri prezidenţiale în Turcia. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 august, dacă nici un candidat nu va obţine o majoritate simplă la primul tur.
Este pentru prima oară când preşedintele turc va fi ales prin vot direct, pentru o perioadă de cinci ani, şi nu de către parlament, ca urmare a unei modificări în Constituţie.
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Mandatul de şapte ani al actualului preşedinte al ţării, Abdullah Gul, va expira, dar el va putea candida pentru un nou mandat, dar încă nu a spus ce intenţionează.
Alegeri prezidenţiale în Turcia .Vineri a fost ultima zi de campanie electorală în Turcia unde duminică vor avea loc alegeri prezidenţiale.
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Sute de mii de oameni au participat la un miting electoral pentru a-şi arăta susţinerea pentru actualul premier Recep Erdogan, unul dintre cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte.
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Candidații la președinție sunt prim-ministrul Erdogan, Ekmeleddin Ihsanoglu (fost secretar general al Organizației pentru Cooperare Islamică), și Selahattin Demirtas (Co-președinte al Democrației Partidul Popular - HDP).
Dacă Erdogan devine ales, atunci AKP, aflată la guvernare, care deține încă majoritatea în Parlament, va trebui să stabilească şi primul ministru.
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Potrivit unui sondaj de opinie recent, actualul premier, Recep Erdogan, are cele mai mari şanse de a ajunge preşedinte. El este cotat cu 55 % din opţiunile electoratului, cu 20 % mai mult decât următorul contracandidat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii