Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de la Penitenciarul Poarta Albă prins in flagrant când primea mită

ro

09 Jun, 2012 09:59 1390 Marime text

La data de 08 iunie 2012, agentul şef de penitenciar P. V. din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, a fost prin in flagrant de ofiţerii D.G.A.- S.J.A Constanţa în timp ce primea suma de 3500 lei de la un investigator cu identitatea reală.

În fapt, în urma unei sesizări a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a delegat ofiţerii D.G.A.- S.J.A Constanţa pentru a desfăşura activităţi procedurale pentru prinderea în flagrant a agentului şef de penitenciar P.V. care a pretins 3500 de lei de deţinutul F.F. aflat în stare de arest preventiv în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, pentru a-i facilita acestuia introducerea şi obţinerea unui telefon mobil.

Astfel, la data de 07.06.2012, deţinutul l-a contactat pe agentul de penitenciar în interiorul locului de deţinere, ocazie cu care i-a solicitat să-i cumpere şi să-i introducă în mod ilegal, în penitenciar, un telefon mobil, precum şi alte bunuri, agentul PV fiind de acord cu acest lucru, pretinzându-i deţinutului suma de 3500 lei. Cei doi au stabilit ca plata sumei mai sus menţionate să se facă de către un cunoscut al deţinutului la ieşirea din serviciu a agentului PV, în seara zilei de 08.06.2012.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în seara zilei de 08.06.2012, s-a organizat prinderea în flagrant a agentului de penitenciar PV, ocazie cu care, persoana care intermedia tranzacţia şi a i-a înmânat suma de 3500 de lei a fost substituită cu un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul D.G.A.- S.J.A Constanţa, investigator cu identitate reală introdus în cauză.

Cel în cauză a fost reţinut şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, faptă prevăzută de art. 254, alin. 1 CP, rap. la art. 6 din Legea 78/2000 şi introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar, faptă prevăzută de art. 74^2 alin.1 şi 2 din Legea 275/2006..

Activităţile procedurale au fost efectuate, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii