Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:36 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi afacerişti Daţi pe mâna procurorilor de vameşii din Agigea

ro

30 Aug, 2013 20:07 982 Marime text
Lucratorii de la PTF Constanta-Sud Agigea, in cooperare cu lucratorii vamali, au efectuat control fizic la doua containere sosite din China pentru doua societati comerciale, una din Bucuresti si una din Buzau.

La unul dintre containere, destinat societatii comerciale din Buzau, in urma verificarii au fost descoperite marfuri in plus fata de cele declarate la autoritatea vamala, constand in 20000 buc. sacosi din rafie.Fata de administratorul societatii din Buzau, P.F. de 33 ani, s-a dispus masura intocmirii de lucrare penala pentru savirsirea infractiunii de „folosirea de acte nereale la autoritatea vamala”.
La controlul containerului destinat societatii comerciale din Bucuresti au fost descoperite bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala constând in 4224 buc. parfumuri barbatesti. Pe numele administratorului societatii comerciale destinatare, cetateanul roman A.A. de 39 ani, s-au intocmit acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii „de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare, care prejudiciaza pe titularul marcii”. Cele doua lucrari penale au fost inregistrate si inaintate la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta. Bunurile susceptibile a fi contrafacute si cele nedeclarate la autoritatea vamala cu o valoare totala de 1080000 au fost retinute de autoritatea vamala si lasate in custodia comisionarului vamal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii