Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deținea trei studiouri de videochat Administratorul unei societăți, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

ro

21 Aug, 2015 15:44 2784 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Mircea Corneliu Nicolescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor şi primire la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în perioada 2011 – 2014,  inculpatul Mircea Corneliu Nicolescu,  în calitate de asociat unic și administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidențele contabile veniturile realizate din activități de videochat, desfășurate de un număr de 33 de persoane cu care nu a încheiat contracte individuale de muncă și fără a declara plățile  efectuate către acestea.
 
Activitățile de videochat  s-au realizat  prin intermediul a  trei studiouri  situate în municipiile Pitești, Slobozia și Bucureşti,  persoanele  de sex feminin angajate în fapt pentru desfășurarea activității  primind lunar sume cuprinse între 600 şi 3.000 USD.
 
Inculpatul Mircea Corneliu Nicolescu, în vederea ascunderii şi disimulării  adevăratei provenienţe a sumelor de bani, a efectuat repetate operaţiuni bancare de depunere și retragere în numerar, prin contul său și al altor persoane.
 
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la valoarea de 1.327.969 lei, fiind  instituite măsuri asigurătorii  în vederea recuperării acestuia.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii