Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum e oficial. Băsescu a fost ales președinte al PMP

ro

27 Mar, 2016 14:24 2283 Marime text
 
Traian Băsescu a fost ales, astăzi, cu unanimitate de voturi, președinte al Partidului Mișcarea Populară, la Congresul extraordinar al formațiunii politice. Alături de el, din noua echipă de conducere a PMP mai fac parte Eugen Tomac, președinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, și doi prim-vicepreședinți - Siegfried Mureșan și Cristian Diaconescu.
 
În cadrul lucrărilor Congresului au avut loc alegeri și pentru membrii Comisiei de Cenzori și ai Comisiei de Arbitraj și Integritate. De asemenea, au fost aleși doi secretari generali adjuncți, 14 vicepreședinți și 14 secretari executivi, care vor întregi Comitetul Executiv Național al formațiunii. Anunțurile au fost făcute de Jean Fălcescu, președinte al comisiei de organizare a Congresului extraordinar al PMP. Pentru alegerea conducerii PMP au votat 480 de delegați.
 
În preambulul congresului s-a desfășurat Colegiul Național al partidului, context în care fostul șef al statului a anunțat că prin respingerea la Curtea de Apel București a înregistrării Mișcării Populare (MP) trebuie reașezată conducerea partidului, practic aceasta trebuie "reprodusă" în cadrul PMP - președinte Traian Băsescu, președinte executiv Eugen Tomac, secretar general Dorel Onaca, prim-vicepreședinți Siegfried Mureșan și Cristian Diaconescu.
 
Validarea conducerii PMP s-a făcut de către delegații la congres, prin buletine de vot.
 
Decizia organizării unui Congres extraordinar al PMP a venit după ce, pe 18 martie, Curtea de Apel București a respins înregistrarea Mișcării Populare (MP) în Registrul partidelor politice. În aceeași zi, Traian Băsescu a declarat că membrii partidului vor activa sub sigla și denumirea PMP (Partidul Mișcarea Populară) și că, astfel, nu vor exista probleme la depunerea listelor de candidați la alegerile locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii