Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:49 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de strângere de semnături organizată de PNL Constanța în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comuna Horia

ro

10 Jun, 2019 13:21 1177 Marime text
Consilierul județean PNL, Bogdan Bola și echipa TNL Constanța, s-au aflat în acest weekend în comuna Horia, alături de consilierul local al PNL Horia, Nicolae Ioniță, pentru o acțiune de strângere de semnături în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comunitatea.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, una dintre problemele semnalate de cetățeni și care ar trebui rezolvată de autoritățile județene, privește montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniței aflate pe drumul județean, reducând astfel riscul de accidente pentru cei mici. De asemenea, trecerile de pietoni de lângă această grădiniță sunt prost semnalizate și nu există noțiunea de presemnalizare, obligatorie în astfel de cazuri.

Totodată, în urma sesizărilor venite din partea localnicilor, liberalii vor solicita administratorilor drumului, ca pe raza localității Horia să fie interzis tranzitul vehiculelor de mare tonaj, pentru a prevei distrugerea locuințelor sătenilor, care se află în vecinătata drumului județean.

”Așa cum am mai spus, "campania" nu se încheie după terminarea alegerilor, așa cum nici treaba aleșilor locali nu se termină după ce au ieșit pe funcții. Stând de vorbă cu cetățeni din toată comuna, care s-au plâns că se cutremură casele când trec camioanele încărcate prin localitate, chiar dacă stau și la zeci de metri de DJ 223, este clar că este nevoie să se facă ceva. Singura excepție propusă de noi este ca autovehiculele aparținând localnicilor și societăților comerciale care activează pe raza comunei să fie exceptate de la interdicție. Oamenii au fost foarte receptivi și interesați de această inițiativă, având în vedere că am strâns peste 120 de semnături în doar câteva ore, dintr-o populație totală (și reală) de aproximativ 750 de cetățeni”, a subliniat consilierul județean PNL, Bogdan Bola.

Totodată, liberalii au marcat numirea consilierului local, Nicolae Ioniță, în funcția de președinte al Organizației PNL Horia.

"În primul rând, am dorit să mulțumesc personal tuturor cetățenilor care și-au exercitat dreptul de vot pe data de 26 mai. Faptul că am putut, în calitate de președinte, cu un nou birou să obținem cel mai bun rezultat al PNL din istoria  filialei noastre, ne obligă să  ne întețim acțiunile și opoziția în Consiliul Local, chiar davcă suntem înca în inferioritate numerică. Tocmai de aceea, alături de consilierul județean Bogdan Bola și echipa de tineret, cărora le mulțumesc mult, am demarat o strângere de semnături prin care solicităm montarea de urgență a limitatoarelor de viteză și a semnelor de circulație pe drumul județean DJ 223 în dreptul grădiniței din centrul comunei. Sunt frecvente incidentele din zona aceasta, fiind puse în pericol viețile tuturor copiilor și părinților lor din localitate, mai ales că locul de joacă este cel mai frecventat din comunitatea noastră. De asemenea, solicităm Consiliului Județean Constanța și Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri să găsească soluția legală prin care traficul camioanelor grele de peste opt tone să fie restricționat în comuna Horia, cu excepția autovehiculelor aparținând localnicilor sau firmelor care activează în raza comunei noastre. Nu este o figură de stil când spunem că pământul se cutremură când autovehiculele cu tonaj greu trec prin comună, distrugând gardurile și pereții caselor din apropierea drumului județean.”, a declarat Nicolae Ioniță, consilier local și noul președinte al PNL Horia.

Sursa foto: PNL Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii