Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia ediție Rowmania Fest, găzduită de Tulcea

ro

27 Jun, 2013 19:23 1500 Marime text
Cea de-a treia ediție a Festivalului Rowmania, care marchează, cu sport, muzică, filme și gastronomie, începutul toamnei la Tulcea, va avea loc între 30 august și 1 septembrie, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23".

Multiplul campion Ivan Patzaichin și echipa lui îi invită pe toți cei care se află la gurile Deltei în acel weekend să se întreacă la vâslit, alergat, înot și mers pe bicicletă. Competițiile de canotcă sunt completate, în premieră pentru municipiul Tulcea, cu triatlonul Delta Rowmania, etapă în circuitul național de triatlon.

"Nu cred că o să mă vedeți pe bicicletă anul ăsta, dar sunt încântat că am reușit să aducem ceva nou la festival, triatlonul", spune Ivan Patzaichin, adăugând că "e întotdeauna mai plăcut să te păstrezi în formă făcând mișcare în aer liber, iar participarea într-o competiție e «sarea și piperul», e ceea ce te face să te bucuri cu adevărat de natură, de timpul petrecut cu prietenii, de corpul tău".

Programul festivalului Rowmania Fest 2013 - Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle este completat cu prima ediție a Delta Rowmania Triathlon, ce curpinde trei probe - alergare, bicicletă, înot - și este organizat împreună cu Federația Română de Triatlon ca etapă în circuitul național de triatlon.
Nu va lipsi nici competiția pescărească "Ivan Patzaichin" - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de doi pescari din localitățile Deltei, nici încheierea Turului Internațional Dunărean, odată cu sosirea, în Deltă, a participanților care pornesc anual de la izvoarele Dunării, pentru a ajunge, la sfârșitul verii, la vărsare.

Pe 31 august va avea loc pe lacul Ciuperca etapa națională, finală, a competiției de canotca "10+1 Descoperă Rowmania", un concurs de amatori, desfășurat în mai multe orașe ale țării. Competiția debutează odată cu Ziua Dunării, 29 iunie, la Călărași, urmând ca și alte orașe din țară să se înscrie în concurs prin derularea de competiții locale în timpul lunilor iulie și august, pentru a își desemna campionii ce se vor întrece în finala de la Tulcea.
Etapele de bicicletă și alergare ale triatlonului se vor desfășura în centrul orașului Tulcea, iar proba de înot în lacul Ciuperca. Triatlonul va avea loc pe 1 septembrie.

La fel ca la edițiile precedente, în timpul festivalului vor fi organizate competiții nautice, plimbări de exercițiu cu canotca, dar și dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism și turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă.

De asemenea, vor fi concerte, proiecții de filme, manifestări ale comunităților locale, demonstrații gastronomice, alături de o expoziție de fotografie dedicată Dunării, organizată cu sprijinul Centrului Cultural Ungar și adusă de la Budapesta.

Evenimentul este organizat de Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23", cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, și al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii