Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 07 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Descoperă ROWmania", concursul de vâslit în canotci, şi-a desemnat câştigătorii. Echipa "Salvamarii'' din Constanţa, pe locul trei

ro

03 Sep, 2018 10:57 1186 Marime text
"Descoperă ROWmania" - concursul de vâslit în canotci de 10+1 - ediţia 2018 şi-a desemnat câştigătorii duminică seară, pe scena Rowmania FEST. Pe primul loc s-a clasat echipa "Veteranii" din Galaţi, pe locul al doilea - echipa ''Ţapinarii'' din Făgăraş, pe locul al treilea - echipa "Salvamarii'' din Constanţa.

În competiţie au intrat echipele desemnate câştigătoare la etapele locale ale concursului "Descoperă ROWmania" desfăşurate pe parcursul anului în ţară. Astfel, pe lângă cele trei echipe clasate pe primul loc, la competiţie au participat şi echipele ATB Bucureşti, "Cetatea'' din Alba Iulia, "Vărărie Baltă'' din Tulcea.

La festivitatea de premiere, diplomele au fost înmânate de Ivan Patzaichin, iar medaliile de Toma Simionov.

Tot duminică s-a desfăşurat conferinţa "Peisajul cultural din Deltă ajută sau periclitează turismul?", susţinută de arhitectul Teodor Frolu, vicepreşedinte al Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23, invitaţi fiind mai mulţi specialişti în construcţii şi arhitectură, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, care au discutat despre modul în care pot fi păstrate aspectele tradiţionale ale pensiunilor nou construite în Delta Dunării.

Festivalul Rowmania ediţia 2018 s-a încheiat cu două concerte Rock'n'Row susţinute de Trooper şi Luna Amară.

În perioada 8-9 septembrie, Flotila "România Centenar" - alcătuită din ambarcaţiunile ''Dobrogea'', ''Basarabia'', ''Bucovina'', ''Transilvania'', ''Moldova'' şi ''Muntenia'' - participă la Festivalul Tamisei de la Londra. Bărcile au fost construite la Tulcea, în atelierul Geneza, singurul din România care încă mai păstrează meşteşugul marangozeriei (construcţia şi reparaţia bărcilor tradiţionale).

"În 8 septembrie, vom fi la Londra unde vom vâsli pe Tamisa. A doua zi, în 9 septembrie, vom prezenta londonezilor o expoziţie cu obiecte şi meşteşuguri tradiţionale din România", a precizat, pentru AGERPRES, Ivan Patzaichin.

Evenimentul Rowmania FEST este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea

Ti-a placut articolul?

Comentarii