Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23 de ore de agonie! Povestea din spatele unei imagini cutremurătoare

ro

17 Mar, 2016 09:52 1833 Marime text
Protagoniştii acestei poveşti sunt un chirurg, Zbigniew Eugeniusz Religasi, şi un pacient, Tadeusz Zitkevits, a căror legătură este greu de transpus în cuvinte.
 
Cu mulţi ani în urmă, nu orice medic avea curajul necesar pentru a realiza un transplant de inimă, mai ales pe un pacient în vârstă de 61 de ani. Însă medicul despre care vorbim nu este orice fel de medic, ci un pionier în ceea ce priveşte chirurgia în ţara sa, şcolit la New York, Varşovia şi Detroit.
 
Fără personal suficient şi fără echipament performant, doctorul a luptat pentru viaţa pacientului său timp de... 23 de ore. Atât a durat intervenţia chirurgicală.
 
La doar câteva secunde după ce a fost finalizată procedura, fotograful James Stanfield a realizat o imagine impresionantă. Acesta l-a surprins pe doctor, ce urmărea cu atenţie semnele vitale ale pacientului său, dar şi pe asistent, care dormea pe jos, extenuat…
 
Viaţa ne arată încă o dată cât este de surprinzătoare. Deşi nimeni nu se gândea vreodată, inima doctorului a fost cea care s-a oprit prima. Cea a pacientului încă bate... 

Foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii