Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea O inimă nouă, pentru un copil cu insuficienţă cardiacă

ro

04 Dec, 2018 22:00 1681 Marime text
Un copil în vârstă de 10 ani, din judeţul Tulcea, a primit, miercuri, o inimă nouă în urma unui transplant realizat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş de o echipă condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, profesor doctor Horaţiu Suciu, scrie Agerpres.ro.

"Ne bucurăm că în această zi am reuşit să efectuăm un transplant cardiac, este cel de-al şaselea din acest an. (...) Partea care ne bucură este că receptorul este un copil de zece ani. Subliniez acest lucru pentru că, din păcate, donatorii copii sunt foarte rari în ţara noastră şi nu numai. Este în proporţie mult mai mic, evident, şi transplanturile la copii sunt mult mai puţine, dar asta nu înseamnă că nu sunt copii care au nevoie de transplant de inimă, plămâni sau ficat. (...) Beneficiarul este un copil de 10 ani, din Tulcea, care a venit cu mari sacrificii. Operaţia a decurs bine, o echipă din centrul nostru s-a deplasat la Oradea, unde s-a prelevat cordul, a ajuns pe calea aeriană cu un elicopter SMURD, operaţia a durat cinci ore şi jumătate, a decurs bine şi suntem încrezători", a declarat doctorul Horaţiu Suciu.


Băiatul care a primit cordul unei fetiţe în vârstă de opt ani avea insuficienţă cardiacă în stare avansată, era pe lista de aşteptare a IUBCvT Târgu Mureş de trei ani, iar această intervenţie a fost considerată de medici "cam ultima şansă, în contextul cazurilor foarte rare de transplanturi de inimă la copii".

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii