Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 de sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016

ro

12 Feb, 2016 07:52 650 Marime text
 
Pe pagina de Facebook România la Jocurile Olimpice de Tineret 2016 este publicat un mesaj potrivit căruia în ediția a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret ce debutează astăzi la Lillehammer, Norvegia, vor cu participa 22 de sportivi români. Ceremonia de deschidere va avea loc în această seară începând cu ora 20.00, pe Arena de sărituri cu schiurile Lysgardsbakkene.
 
Aproximativ 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 și 18 ani, din 70 de țări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localități norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer și capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.
 
Cei 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți) vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experiența unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi și săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediția de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein, potrivit cosr.ro.
 
Românii vor intra în competiție sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheață - îndemânare, schi fond, schi alpin și patinaj viteză. Șeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.
 
Medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo, în vârstă de 20 ani, care a câștigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internațional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de țări.
 
Iată care este componența delegației României:
 
Schi fond: Nicoleta Luciana Sovarschi și Iulian Ababei, antrenor Ioan Poponeci;
 
Biatlon: Eniko Marton și Daniel Munteanu, antrenor Szilard Marton;
 
Sărituri cu schiurile: Andreea Diana Trâmbițaș și Nicolae Sorin Mitrofan, antrenor Csaba Magdo Nemeth;
 
Schi alpin: Iulia Boier și Alexandru Ștefan Ștefănescu, antrenor Florin Cristea;
 
Hochei pe gheață (îndemânare): Diana Alexandra Iuga și Eduard Cășăneanu, antrenor Levente Elekes;
 
Patinaj viteză: Mihaela Hogaș, antrenor Bogdan Adrian Stănescu;
 
Skeleton: Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Pușcașu, Mihail Sebastian Enache și Mihai Răzvan Trăsnea, antrenori Marius Tomiță, Adrian Ene;
 
Monobob: Daniela Florina Gheauș și Mihai Cristian Tentea, antrenor Iulian Daniel Păcioianu;
 
Sanie: Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gîtlan și Flavius Ion Crăciun, antrenor Alexandru Grigore Comșa.Sursa foto: travel-ro.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii