Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Samarineanul milostiv – Predici şi tâlcuiri. Cine este aproapele nostru, pe cine să ajutăm şi cum? Între indiferenţă, ipocrizie şi jertfă

ro

13 Nov, 2011 19:05 1502 Marime text

Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând: învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus a zis către el că este scris în Lege? Cum citeşti? Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trai [vei fi viu]. Dar el, voind să se îndrepteze [să se îndreptătească] pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu? Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.

Din întâmplare, un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături. De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă. Si, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn si vin, si punându-l pe dobitocul sau, l-a dus la o casa de oaspeţi şi a purtat grija de el.

Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grija de el; şi ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da. Care din aceştia trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? Iar el a zis: Cel care a făcut mila cu el. Şi Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea.

 http://www.razbointrucuvant.ro/2011/11/12/samarineanul-milostiv-predici-si-talcuiri-cine-este-aproapele-nostru-pe-cine-sa-ajutam-si-cum-intre-indiferenta-ipocrizie-si-jertfa/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii