Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PARINTELE SAVATIE BASTOVOI De ce ne place atat de mult “Saint Valentines”?

ro

14 Feb, 2011 20:17 2909 Marime text

inp37.jpgDe ce ne place atât de mult "Saint Valentines"?

"Sărbătorile traditionale sunt zâmbetul unui popor. E destul să nimeresti la una din ele ca să afli, fără cuvinte, o istorie de secole, uneori de milenii. La noi, la români, una din aceste sărbători a devenit "Saint Valentines".

Această sărbătoare, fără îndoială, are în ea o putere uluitoare. Desi românii au aflat de existenta ei de putină vreme, iar multi încă mai învată să-i pronunte denumirea corect, totusi ea a devenit foarte populară, stârnind mai multă vervă si pregătiri decât sărbătorile deja învechite, cum sunt Crăciunul si Pastele.

Trebuie să fie un mister la mijloc, pentru că altfel e greu de explicat ceea ce s-a petrecut în România anul acesta. Cum un popor cu o istorie atât de îndelungată, cu traditii sărbătoresti si folclorice, cum putine popoare mai sunt pe lume, a uitat într-un an totul, si a rămas cu această sărbătoare străină?

Citeste mai mult despre acest subiect pe razbointrucuvant.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • joienegru 16 Feb, 2011 05:46 Este "Saint Valentine" caci asa il chema pe sfantul care de fapt era preot prin anii 200. Nu poti spune ca e traditie americana cand de fapt n-are nimic pur american in ea.