Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Albu "Nu intru in competitie daca nu sunt sigur de victorie"

ro

03 Nov, 2008 00:00 1200 Marime text
1225659049.jpg

Actualul secretar de stat liberal din Ministerul Agriculturii a preferat sa candideze intr-un colegiu ale carui probleme le stie detaliat

La scurt timp dupa numirea sa ca director al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, Gheorghe Albu a fost promovat in functia de secretar de stat. Colegii liberali si cei din domeniul agriculturii il apreciaza pentru devotamentul si puterea sa de munca, rezultatele perseverentei sale fiind apreciate de toti. Reusita in plan profesional l-a determinat sa se implice mai mult in activitatea politica si, acum, vrea sa-si ajute semenii direct din Parlamentul Romaniei.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care candidati?


Sunt nascut si crescut in zona unde candidez si cunosc, detaliat, fiecare problema din localitatile cuprinse in Colegiul 3, pe care doresc sa-l reprezint in Parlament. Am in vedere mai multe proiecte initiate sau in curs de realizare. Un exemplu concret este initiativa cetateneasca privind dublarea ajutoarelor de incalzire, pe care o sustin impreuna cu Ovidiu Cupsa, colegul meu, care va candida la Senat. De asemenea, sustin, personal, o serie de proiecte care vizeaza modernizarea agriculturii si infrastructurii rurale, precum si ajutorarea micilor fermieri. De altfel, si pana acum, in calitate de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, am aplicat mai multe programe de acest fel, in mediul rural, la nivel national. La Cernavoda voi promova infiintarea unor piete volante, precum si a unor culturi ecologice, iar in zona Ostrov - Baneasa - Lipnita –Oltina - Adamclisi vom atrage investitori pentru dezvoltarea agroturismului si crearea unei zone defavorizate.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Un asemenea scenariu este putin probabil si va argumentez. Votul uninominal va responsabiliza fiecare candidat sa sustina in Parlament interesul comunitatii pe care o reprezinta. Programul meu este realizat exclusiv in functie de necazurile omului de rand. Eu vreau sa ajung in Parlament pentru a-i ajuta pe cei care mi-au acordat votul si mi-au aratat, astfel, ca au incredere in mine. Daca ii voi dezamagi pe oameni, atunci nu-mi vor mai acorda votul la urmatoarele alegeri. Pe toata durata mandatului de deputat voi fi permanent printre oameni, voi veni in fiecare oras si in fiecare comuna, voi sta de vorba cu lumea si apoi voi merge la Bucuresti sa-i ajut, asa cum voi incerca si prin colaborarea cu primarii.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Sunt putini cei care ma vor intalni pentru prima data in aceasta campanie. Cartea mea de vizita este trecutul meu, tot ceea ce am realizat. Faptul ca voi candida acolo unde oamenii ma cunosc cel mai bine reprezinta, dupa parerea mea, un avantaj pe care il am fata de contracandidatii mei sau un risc pe care mi-l asum, acela de a fi ,,judecat" - oamenii vor decide. Acum se va vota omul, nu partidul, iar eu sunt tot timpul in mijlocul consatenilor mei. Sunt unul de-al lor.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


V-as raspunde tot cu o intrebare, in gluma: Dumneavoastra cate deplasari ati facut acasa? Cam asa suna pentru mine aceasta intrebare. Oricum, trebuie spus ca, impreuna cu colegul meu, Ovidiu Cupsa, candidat la Senat, am inceput, in ultima perioada, o serie de intalniri punctuale cu oamenii. Abordam mai multe probleme, de la cele legate de agricultura, domeniul de care ma ocup, pana la aspecte ce tin de protectia sociala, majorarea pensiilor si locuri de munca pentru tineret. Aceasta este realitatea de la nivelul fiecarei familii si asa voi vorbi si de la tribuna Parlamentului.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastra?


Nu fac parte dintr-un partid care sa promoveze pomenile electorale si, oricum, cred ca a trecut vremea castigarii voturilor cu "un mic si-o bere". Eu ii cunosc de foarte multa vreme pe cei din colegiul unde voi candida si mi-e rusine sa incerc sa-i pacalesc cu pomeni electorale. Sunt proiecte importante, care trebuie realizate si pentru care ma voi zbate la nivel parlamentar. Asa am reusit si pana acum sa le castig increderea oamenilor: facand ceva pentru ei, nu momindu-i cu pomeni. Pomeni electorale dau cei care nu au sa ofere altceva. Cu toate acestea, exista si ocazii de sarbatoare, momente in care sarbatorim impreuna, cum au fost, recent, Zilele comunei Cobadin, unde am petrecut cu bucurie, alaturi de localnici.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?


Principalul privilegiu ar trebui sa fie legat de oportunitatea de a-i ajuta pe oameni de la nivel parlamentar. Cu alte cuvinte, ar trebui sa am alte parghii sa-mi ajut consatenii, atunci cand voi fi la Camera Deputatilor, decat acum, cand sunt in afara forului legislativ. Atat imi doresc de la functia de parlamentar. In rest, daca vreunul dintre cei alesi dupa 30 noiembrie va incerca sa-si asigure privilegii personale, presa va avea grija ca alegatorii sa afle, iar sanctiunea va veni la vot.

Daca nu veti castiga acum, veti mai incerca?


Personal, am anumite principii care ma ghideaza in viata, iar unul dintre ele este ca nu intru intr-o competitie daca nu sunt sigur de victorie. Nu vreau sa fiu gresit inteles, insa, in cazul de fata chiar am argumente solide, care imi sustin afirmatia. V-am vorbit pana acum de mai multe proiecte pe care le intreprind in localitatile din Colegiul 3. Cel mai mare este Cernavoda, pentru care lucrez, deja, la un plan de atragere a investitorilor care sa dezvolte un parc industrial. In acest fel, se vor crea locuri de munca si se va reduce somajul.

Cu ce bani finantati campania electorala?


Cu sursele legale de finantare. Voi avea o campanie foarte transparenta din toate punctele de vedere, iar oricine doreste poate afla toate aspectele cu privire la sursele de finantare si plafonul acestora.

Daca ati fi implicat intr-un scandal sexual, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care faceti parte?


Sunt om in toata firea si nu cred ca mi se potriveste o asemenea ipostaza, sunt un familist convins. In tot cazul, daca vreun politician ar fi implicat in asa ceva, l-as sfatui sa tina scandalul cat mai departe de partid, pentru ca nu trebuie sa implice intreaga formatiune din care face parte in ceva ce tine doar de o greseala personala.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii