Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Rizea "Sunt omul caruia nu-i plac jumatatile de masura. Am venit aici sa castig"

ro

07 Nov, 2008 02:49 2944 Marime text

cristian_rizea.jpgCandidat in Colegiul 5 pentru Camera Deputatilor, Cristian Rizea are deja un plan de initiative prin care va incerca solutionarea, pe durata unui eventual mandat, a problemelor cu care se confrunta comunitatea careia i se adreseaza

Principalul motiv pentru care social-democratul Cristian Rizea candideaza este dorinta de a schimba ceva in politica romaneasca: "Voi face totul, astfel incat cetateanul de rand sa nu mai vada parlamentari care dorm la sedinte sau care citesc ziare".

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care veti candida?

Pentru Mangalia, in primul rand voi continua proiectul initiat de Radu Mazare, pe care PSD l-a preluat la nivel national, cel referitor la constructia de locuinte ieftine. Pentru statiunile din sudul litoralului, considerate perla litoralului romanesc acum 20 de ani, este necesar un plan investitional foarte serios. In acest sens am discutat si cu actualul primar al Mangaliei si dorim ca, dupa alegeri, sa demaram acest proiect, sa-l punem in practica. Pentru cei care desfasoara activitati comerciale, implicati in turism, trebuie sa facem ceva, sa le oferim o sansa, astfel incat sezonul estival sa se prelungeasca, in perioada 15 mai - 15 septembrie, la minimum patru luni.

La Tuzla, Costinesti, 23 August, Pecineaga si Limanu este necesara continuarea pietruirii drumurilor, proiect apreciat la nivelul comunelor si initiat de catre presedintele CJC, Nicusor Constantinescu. Vom asfalta toate drumurile pietruite si vom finaliza reabilitarea scolilor. De asemenea, ma voi preocupa de ridicarea cuantumului la subventia la motorina si cea acordata la fiecare hectar cultivat. Un punct important pe agenda de guvernare PSD face referire la marirea pensiilor agricultorilor, egalarea pensiilor de la tara cu cele de la oras, element care va reprezenta, de asemenea, un punct important pe agenda mea de lucru, in viitorul apropiat.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am cuprins aproape toate localitatile, am avut cate o deplasare in fiecare comuna, iar in perioada de pre-campanie ne vom mobiliza toate fortele pentru un rezultat cat mai bun. Vom face cate deplasari va fi nevoie. Contactul direct cu cetateanul si aflarea problemelor cu care se confrunta acesta este important. Mai mult, sa incerci sa le rezolvi este principalul aspect care trebuie luat in calcul. Am un atu foarte important, pentru ca la nivelul judetului avem o echipa de nadejde. Electoratul din acest colegiu trebuie sa-si dea seama ca lucrul in echipa si o guvernare PSD reprezinta cheia rezolvarii problemelor. Numai un parlamentar PSD ar putea rezolva problemele.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?

Pentru ca vreau intr-adevar sa schimb ceva in politica romaneasca, facand parte dintr-o generatie noua, pe care Romania se poate baza in viitor. Totul pentru ca cetateanul de rand sa nu mai vada parlamentari care dorm la sedinte sau care citesc ziare. E nevoie de oameni cu initiativa si oameni care sa se gandeasca la nevoile celor multi. Eu sunt de sapte ani un apropiat al comunitatii locale din Mangalia si vreau sa le fiu alaturi nu doar la nivel declarativ.


Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu va coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?

Sunt sigur ca nu vor exista situatii de acest gen, iar daca ele vor fi, cu siguranta se va gasi un numitor comun, o modalitate de negociere, iar filiala Constanta, care este una puternica, va avea un cuvant de spus, astfel incat interesul cetateanului sa nu fie prejudiciat.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastra?


Nu sunt adeptul pomenilor electorale, vreau sa fiu alaturi de oameni. Acesta este cel mai important rol pe care trebuie sa-l aiba un parlamentar: sa fie langa cetatean, si la bine, si la rau. Sunt adeptul unei campanii bazate pe proiecte si pe lucruri concrete, care se pot face pentru cei de acolo, nu pe atacuri si jigniri. Nu as putea sa ma cobor la nivelul unor atitudini de acest gen, pentru ca oamenii nu mai pot fi manevrati atat de usor, vor lucruri concrete, nu promisiuni: "Altii se cearta, noi construim", aceasta fiind una dintre devizele noastre. Eu sunt unul care, total dezinteresat, la momentul in care faceam parte din guvernarea PSD, am initiat pentru Mangalia proiecte pentru reabilitarea catorva scoli, constructia a doua sali de sport si dezvoltarea unui centru european de informare pentru tineret.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce o eventuala functie de parlamentar?

Ma intereseaza sa fac o cariera politica, sa schimb ceva in viata politica, nimic altceva. Fac parte dintr-o generatie care gandeste altfel si care isi doreste cu totul alte lucruri.

Daca nu castigati acum, veti mai candida?

Sunt omul caruia nu-i plac jumatatile de masura. Am venit aici sa castig.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Bani din propriul buget, de niciunde altundeva.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia astfel incat imaginea partidului din care faceti parte sa nu fie afectata?

Neimplicandu-ma in asa ceva.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii