Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta tensionata la Mangalia Nuredin Beinur - „Da-le cate-o roata de cascaval"

ro

19 May, 2010 03:14 13954 Marime text

cap_9.jpgSala de şedinţe a primăriei a fost plină până la refuz la şedinţa extraordinară de ieri. Printre cei ce au luat loc în public s-a numărat şi omul de afaceri Nuredin Beinur, care a părăsit întâlnirea către sfârşitul şedinţei, nemulţumit se pare de prestaţia consilierilor. „Dă-le câte o roată de caşcaval şi să vezi că o să voteze", a spus Nuredin Beinur, la ieşirea din sală.

Unul dintre cele mai disputate proiecte de pe ordinea de zi a vizat atribuirea în gestiune delegată a serviciului public de transport public local prin curse regulate în Mangalia şi staţiuni.

După circa o jumătate de oră de dispute aprige între aleşii locali şi primar, dar şi cu responsabilul cu această problemă din cadrul primăriei, Gabriel Banu, aleşii au decis, prin majoritate de voturi, aprobarea propunerii liderului PNL Sorin Andrei. Consilierul local a propus ca această iniţiativă legislativă să fie luată într-o şedinţă ordinară, după consultarea publicului şi transportatorilor, în cadrul unei dezbateri publice: „Este un proiect cu impact major asupra comunităţii locale", a declarat Sorin Andrei. „Putem prelungi autorizaţiile de funcţionare ale transportatorilor încă două săptămâni, până la organizarea licitaţiei".

Transportatorilor locali le-au expirat contractele de circa cinci luni. Mai mult, se pare că aceştia trebuie să scoată sume consistente de bani din buzunare, pentru a plăti rovignetele, întrucât, din cauza întârzierii lucrărilor la cordonul Saturn-Venus, pe tot sezonul circulaţia va fi deviată pe DN39. „Este timp suficient ca până la sfârşitul acestei luni, să fie luată această decizie şi să trecem proiectul într-o şedinţă ordinară, după o dezbatere publică", a fost de acord şi preşedintele de şedinţă, Constantin Filimon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii