Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța l-a trimis în judecată de „procurorul șef birou“. Ce a decis azi Tribunalul

ro

18 Aug, 2020 14:08 2095 Marime text
 
  • Inculpatul ar fi afirmat că are influență asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.

Tribunalul Constanța a decis azi menținerea în stare arest preventiv a unui bărbat acuzat de pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
 
Pe scurt, cel în cauză este acuzat că s-ar fi prezentat ca „procuror șef birou” și că că ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Mai trebuie precizat că cel în cauză a fost recent trimis în judecată în prezenta cauză, pentru santaj.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.
 
 
De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Pe data de 31 iulie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanță care a admis solicitarea procurorilor DNA
 
Iată decizia de azi a magistraților de la Tribunal
 
„Constata legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatului. În baza art.207 alin.4 C.pr.penală mentine masura arestarii preventive a inculpatului, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 16.09.2020. Respinge cererea formulată de inculpat, prin aparator, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu, ca nefondata. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi pentru inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 18.08.2020“ .
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii