Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uzina Termoelectrică Midia SA a trecut la producția de energie electrică! Modificări și în componența CA-ului

ro

23 May, 2022 00:00 2376 Marime text
  • Hotărârile au fost recent publicate în Monitorul Oficial al României, unde se arată că s-au aprobat mai multe modificări ale Actului Constitutiv al societății Uzina Termoelectrică Midia SA.
  • Se menționează că activitatea principală a firmei este producția de energie electrică, fosta activitate principală – comercializarea energiei electrice regăsindu-se acum în activitățile secundare ale societății.
  • Amintim, în anul 2021, Uzina Termoelectrică Năvodari a atribuit firmei General ME. El Electric din Băicoi, jud. Prahova, contractul privind realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp în locația existentă a uzinei. Investiția s-a ridicat la 10.260.681 de lei.
  • Statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri deține pachetul majoritar de acțiuni (56,57503%), în timp ce compania olandeză KMG International NV deține 43,42497% din acțiuni.
 
Uzina Termoelectrică Midia SA a trecut la producția de energie electrică, în urma deciziilor luate în Adunarea Generală a Acționarilor din luna aprilie 2022.
 
Hotărârile au fost recent publicate în Monitorul Oficial al României, unde se arată că s-au aprobat mai multe modificări ale Actului Constitutiv al societății Uzina Termoelectrică Midia SA.
 
În primul rând, se menționează faptul că s-a schimbat sediul societății, fiind acum în Năvodari, pe bulevardul Năvodari nr. 9B, față de 9A, cum era înainte.
 
De asemenea, se menționează că activitatea principală a firmei este producția de energie electrică, fosta activitate principală – comercializarea energiei electrice regăsindu-se acum în activitățile secundare ale societății.
 
Totodată, activitățile secundare includ transportul și distribuția energiei electrice, dar și altele.
 
Modificări pentru Adunarea Generală și CA
 
S-a modificat, totodată, și articolul 17 din capitolul privind Adunarea Generală a Acționarilor, nemairegăsindu-se în noile prevederi cele ale alineatului (3), potrivit căruia „reprezentantul statului în Adunarea Generală a Acționarilor este Ministerul Energiei. Reprezentanții acționarilor în Adunarea Generală a Acționarilor sunt nimiți și revocați de către acționar în baza unui mandat. Fiecare acționar poate numi în scris câte un reprezentant“.
 
În plus, în articolele ce privesc Consiliul de Administrație nu se mai regăsesc prevederile potrivit cărora doi dintre cei cinci membri CA sunt desemnați de către KMG International NV și trei sunt desemnați de către Ministerul Energiei.
 
În urma modificărilor se arată că „societatea este administrată de către un Consiliul de Administrație compus din cinci membri. (2) Majoritatea membrilor Consiliului de Administrație este formată din administratori neexecutivi și independenți, în sensul art. 1382 din Legea 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare“.
 
Amintim, în anul 2021, Uzina Termoelectrică Năvodari a atribuit firmei General ME. El Electric din Băicoi, jud. Prahova, contractul privind realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp în locația existentă a uzinei. Investiția s-a ridicat la 10.260.681 de lei.
 
Cifre și date
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 22 mai 2022, Uzina Termoelectrică Midia SA a fost înființată în 2001 și are un capital social subscris de 67.957.470 de lei, integral vărsat, natura capitalului fiind mixt (stat + privat autohton + privat străin).
 
Statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri deține pachetul majoritar de acțiuni (56,57503%), în timp ce compania olandeză KMG International NV deține 43,42497% din acțiuni.
 
Președinte CA figurează mangaliotul Mustafa Sinan, iar director general este constănțeanul Chemal Turgay.
 
Administratori și membri CA sunt Golovin Alexey, Neculae Sorin, Manuela Petronela Stan-Olteanu și Lidia Antonia Turșcă.
 
În 2019, au fost 151 de salariați, profitul net a fost 2.661.787 de lei, iar cifra de afaceri a fost 140.384.998 de lei.
 
În 2020, au fost 150 de salariați, profitul net a fost 1.031.723 de lei, iar cifra de afaceri a fost 126.437.698 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Uzina Termoelectrică Midia Năvodari va realiza o centrală fotoelectrică. Detalii din contract (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii