Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea O altfel de misiune pentru polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. În ajutorul cui au intervenit agenții (GALERIE FOTO)

ro

21 Dec, 2022 10:38 1163 Marime text
Foto: Poliția de FrontierăAgent șef de poliție Gheorghe Cristian și agent șef de poliție Rădau Marian din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au avut parte de o altfel de misiune la sfârșitul săptămânii trecute. Aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat în dreptul localității Murighiol au observat o lebădă care părea a fi rănită.

„Mari iubitori de animale, colegii noștri și-au dat seama ca ceva nu e în regula și au sărit în ajutorul păsării aflată în suferință.
Apropiindu-se de ea au observant că avea un cârlig în cioc, sângera, zbătându-se puternic pentru a se elibera. Au luat lebăda și au învelit-o în vesta de serviciu. Cum era duminică după-amiază, era greu de crezut că vor găsi un cabinet veterinar care să aline suferința păsării, dar nu s-au lăsat și au dat peste un medic inimos care, din timpul liber, a venit și a acordat îngrijirile medicale. Se pare că nu era vorba de o simplă rană, ci necesita o inervenție chirurgicală. Probabil, ar fi murit în aceeași zi prin șoc hipovolemic dacă nu se intervenea la timp. După operație, lebăda noastră s-a recuperat rapid, iar ulterior a fost redată mediului natural, în același loc în care a fost găsită.
De la medicul care a îngrijit-o am aflat că acestea sunt păsări extrem de teritoriale, atacă cu furie orice intrus, mai ales dacă este adult. Probabil că sunt cele mai agresive păsări de apă.
Mulțumim colegilor și domnului doctor pentru implicare!“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii