Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost deputat de Constanța, favorit pentru numirea la conducerea ANRE. Detalii din CV (DOCUMENTE)

ro

07 Jun, 2022 16:38 1541 Marime text
Iulian IancuAstăzi expiră termenul pana la care pot fi depuse candidaturile pentru funcția de conducere a ANRE, iar Iulian Iancu este favorit pentru preluarea acestei funcții rămase vacante după ce Alexandru Stănescu și-a dat demisia. 

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Iulian Iancu s-a născut pe data de 6 octombrie 1960. 

Din 2004 până în 2020 a fost deputat, Preşedinte, Comisia pentru industrii şi servicii. 

La alegerile din 2016, Iulian iancu a candidat pentru un loc în Camera Deputaților din partea PSD Constanța. 

În perioada 2017 - 2019 a fost Cadru didactic asociat la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, dar și la Academia de Studii Economice Bucureşti. 

Întreg CV-ul poate fi studiat în secțiunea Document a materialului. 

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților în 21.12.2020, Iulian Iancu deține: cinci terenuri intravilane în Mediaş, Bucureşti, Moeciu şi Sovata; o casă în Mediaş şi un apartament în Bucureşti, bijuterii estimate la 7.000 de euro. În martie 2020 a înstrăinat un autoturism pentru care a primit suma de 24.010 lei. În singurul cont curent deţinut, Iancu are 44.338 lei, în schimb, împreună cu soţia, deţine plasamente la cinci societăţi. 

La rubrica venituri a menționat salariul primit de la Camera Deputaților în valoare de 141.636 lei, venitul obținut de la universitatea de Petrol și Gaze în valoare de 632 lei, indemnizația de cercetător primită de la Centrul INCE „Costin Kiriţescu” al Academiei Române în valoare de 4.064 lei. De asemenea a menționat și venitul obținut de soția sa de la MAAHS Digital SRL în valoare de 30.000 de lei. 
 
Din declaraţia de interese completată pe 21.12.2020 am aflat că Iulian Iancu este acţionar şi membru fondator al BCD Nextebank (fosta Roexterra SA) şi al SC Romexterra Finance, dar şi acţionar la SC Azo Mureş SRL. De asemenea, acesta este preşedinte al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei şi membru al Fundaţiei Omenia, și coordonator al Centrului pentru Surse Regenerabile de Energie din Centrul INCE „Costin Kiriţescu” al Academiei Române. Iulian iancu este și membru al Asociaţiei Inginerilor de Petrol şi Gaze din România şi al Eufores. În plan politic, fostul demnitar se poate mândri doar cu poziţia de membru al Consiliului Naţional al PSD.
 
În secțiunea Documente puteți studia declarațiile de avere și interese publicate pe pagina Camerei Deputaților. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii