Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Așa analizează pariorii de top un meci de fotbal

ro

20 Dec, 2022 16:27 4100 Marime text


 
Pariorii de top se diferențiază de pierzători prin felul în care analizează fiecare meci. Este nevoie de seriozitate, de meticulozitate, dar și de metodică. Jucătorii care au succes la pariuri sunt atenți la toate detaliile și nu se ghidează niciodată exclusiv după cote.
Orice analiză începe de la elementele care țin de statistică. Chiar dacă nu sunt cele mai importante, acestea sunt de referință mai ales atunci când pariorii doresc să aleagă numai câteva evenimente sportive dintr-o listă mai lungă. Sunt urmărite pozițiile celor două echipe în clasamentul general, care sunt relevante în ceea ce privește motivația fiecărei părți. O echipă care luptă pentru campionat, pentru un loc în cupele europene sau pentru evitarea retrogradării va fi mai determinată decât una care se află într-o zonă neutră a clasamentului sau care are obiectivul deja îndeplinit.
Sunt semnificative, apoi, pozițiile ocupate în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu (pentru echipa care are statut de gazdă), respectiv în clasamentul meciurilor jucate în deplasare (pentru echipa oaspete). Analiza se face în funcție de piața pe care jucătorul dorește să parieze. Dacă este avut în vedere un pariu pe total goluri, atunci toate rezultatele sunt interpretate din această perspectivă.


 

Informații statistice relevante

Ultimele cinci rezultate înregistrate  de fiecare formație în ultimele cinci partide reflectă forma de moment. Trebuie ținut cont și de adversarii împotriva cărora au fost obținute aceste rezultate. La un moment dat, Chindia Târgoviște avea patru meciuri consecutive fără victorie, dar jucase cu Farul, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, adică avusese numai  oponenți din Top 5.
Tot de statistică țin și rezultatele directe. Sunt mai relevante cele înregistrate pe stadionul pe care urmează să se joace și partida analizată, pentru că unele echipe obișnuiesc să își împartă victoriile, gazdele impunându-se aproape de fiecare dată. Există și cazuri în care câștigă de obicei echipa care joacă în deplasare. 

Factori care țin de context

Am vorbit, până acum, despre factorii de bază. Urmează să fie analizate elementele care țin de context, pe care pariorul le poate aprecia la adevărata valoare numai dacă știe foarte bine competiția pe care mizează.
Cel mai important este gradul de rivalitate dintre cele două echipe. În cazul unui derby (local sau de istorie), multe dintre informațiile statistice își pierd din importanță. Când se juca Steaua vs Dinamo, chiar nu conta ce locuri ocupau cele două echipe în clasamentul primei ligi.
Următorul factor de context este reprezentat de absențele preconizate. Pot fi fotbaliști suspendați, accidentați sau incerți. Jucătorii se împart în trei categorii: jucători cheie, titulari obișnuiți și rezerve. De exemplu, forța ofensivă a Farului scade considerabil dacă lipsește Denis Alibec. Absența lui Pitu este și ea de luat în seamă. În schimb, dacă este accidentat Morar nu contează foarte mult, pentru că acesta a prins rar primul „unsprezece”, în ultimul timp. Analizele făcute pentru pariuri premeci se bazează pe informațiile din presă, care pot fi eronate. Cine joacă la pariuri sportive live știe exact ce fotbaliști lipsesc.
 

Puncte forte vs puncte slabe

Un alt element luat în calcul de pariorii de top este atmosfera din cadrul celor două echipe. Contează, în primul rând, cât de unit este vestiarul. Și în Liga I au existat situații, la unele echipe, când se făcuseră două tabere: români vs străini. De asemenea, este de pariat împotriva unei formații în care antrenorul și-a pierdut suportul jucătorilor. Recent, Mirel Rădoi a plecat de la Universitatea Craiova și s-a spus că a fost sabotat de unii jucători, care au pierdut intenționat meciurile.
În funcție de concluziile trase după analizarea statisticii și a informațiilor de context se face un tabel cu puncte forte și punct slabe pentru fiecare echipă. Se trage linie și se estimează probabilități procentuale pentru 1, X, 2, peste 2.5 goluri, sub 2.5 goluri. Pariorii de top calculează singuri cotele „corecte”, în funcție de aceste probabilități, și pun pe bilet numai selecția a cărei cotă reală este mai mică decât cea oferită de agenție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii