Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

27 noiembrie 2017 – Trei ani de la moartea actriței Cristina Stamate

ro

27 Nov, 2020 09:42 1718 Marime text
  • S-au împlinit trei ani de la trecerea in neființă a actriței Cristina Stamate.
Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946 la Bucureşti.

A jucat în sute de spectacole cu mii de reprezentaţii, atât la Sala Savoy, cât şi la Teatrul de Vară Herăstrău. Printre altele a jucat și în spectacole la Teatrul de Estradă din Bucureşti: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae şi Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aştept diseară pe Lipscani", "Ura... şi la gară" , "O seara la revista", "Scandal in paradis, potrivit teatrultanase.ro

A scris şi lansat în 2009 cartea „Femeia Hopa-Mitică. Poveşti din lumea care mă-nconjoară”, cu motto-ul „Hopa Mitică cade-n cap şi se ridică/ Nu se sparge, nu se strică".

Şi-a dorit să devină medic, apoi avocat, dar de mică toţi i-au spus că are talent şi că „artistă trebuie să se facă". „Sincer, pe mine m-a ales meseria, nu eu am ales-o şi am fost încurajată de copil să fac actorie”.

A absolvit Şcoala Populară de Artă, a făcut studii de balet, recita, cânta şi asta în timp ce se pregătea pentru admiterea la Facultatea de Drept.

A hotărât însă cu două săptămâni înainte să dea examen la IATC.
 
A absolvit la clasa marelui actor şi profesor Alexandru Finţi şi a fost repartizată la Teatrul Dramatic din Arad.
S-a căsătorit la vârsta de 20 de ani cu actorul Dan Ivănescu, fiind căsătorită cu acesta timp de 11 ani.

Cristina Stamate s-a stins din viață pe data de 27 noiembrie 2017, în jurul orei 7.00 la Spitalul Floreasca, unde fusese internată exact în ziua în care a murit Stela Popescu, pe 23 noiembrie 2017.

Sursă foto: Wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii