Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 20.06.2022

ro

20 Jun, 2022 14:30 443 Marime text
Nr. 110.472 din 20 iunie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 20.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 19 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 130 de evenimente, dintre care 123 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 35 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 90.709 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași și Biroului pentru Centru Universitar Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de o femeie de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 19 iunie a.c., femeia bănuită de comiterea faptei a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 19 iunie a.c., un tânăr de 25 de ani ar fi condus un moped, pe raza comunei Cotnari și s-ar fi răsturnat pe partea carosabilă, în urma accidentului, tânărul fiind rănit.
Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar mopedul condus de acesta nu era înmatriculat sau înregistrat.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNI RUTIERE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
În perioada 13 – 19 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și verificarea respectării legislației rutiere de către conducătorii auto care efectuează transport rutier de marfă sau persoane.
În cadrul acțiunii au fost controlate 355 de vehicule, dintre care 251 destinate transportului rutier de marfă și 104 destinate transportului rutier de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, PENTRU VERIFICAREA PAZEI SOCIETĂŢILOR
La data de 19 iunie a.c., în intervalul orar 07.00 – 11.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au acționat pentru verificarea pazei la obiectivele şi societățile, de pe raza de competență.
În cadrul acțiunii au fost controlate 11 societăți şi au fost verificaţi 13 agenţi de pază.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în valoare totală de 11.100 de lei.
Spre exemplu, o societate a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 333/2003, deoarece nu a întocmit și depus spre avizare, la unitatea de poliție competentă, planul de pază al unității.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii