Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de control pe trenurile Bucuresti - Constanta

ro

26 Jul, 2010 18:39 1458 Marime text

Comunicat de presă
26 iulie 2010

Acţiune de control pe trenurile Bucureşti - Constanţa

CFR Călători informează că astăzi, 26 iulie 2010, inspectorii din cadrul companiei cu sprijinul Poliţiei de Transport Feroviar au organizat o acţiune de combatere a călătoriei fără bilet în cinci trenuri de călători care circulă pe relaţia Bucureşti – Constanţa.  Acţiunea s-a încheiat prin depistarea a 473 de călători fără legitimaţii de călătorie, cărora li s-au eliberat bilete în tren în valoare de 5.474 lei.
 
Astfel de acţiuni se vor organiza şi pe viitor, în special pe perioada sezonului estival, avâd ca scop oferirea unor condiţii cât mai civilizate de călătorie cu trenul şi combatarea călătoriei frauduloase.

În conformitate cu condiţiile generale de transport pe calea ferată, se pot procura bilete de la personalul de tren, în cazul în care călătorii se urcă în tren din puncte de oprire unde nu există personal cu atribuţii de vânzare a legitimaţiilor de călătorie (cu condiţia ca pasagerii să se prezinte imediat la personalul de tren). În celelalte cazuri se pot procura legitimaţii de călătorie în tren cu plata unui tarif de taxare în tren, care este mai mare decât tariful de la casele de bilete.

De asemenea, călătorii îşi pot cumpăra biletele:
Ø cu anticipaţie de până la 30 de zile, atât de la casele de bilete din majoritatea gărilor din ţară, cât şi de la agenţiile de voiaj CFR (inclusiv în cele de pe litoral). În aceste situaţii se acordă şi reduceri între 5-13% în funcţie de perioada de anticipaţie la achiziţionare.
Ø online de pe site-ul companiei www.cfrcalatori.ro (bilete cu preţ întreg, bilete la tarif pentru copii, elevi şi studenţi, biletul dus-întors cu reducere de 10%, oferta “Minigrup 2-5”, cu rezervarea locurilor).
Ø de la automatele instalate în staţiile Bucureşti Nord, Constanţa şi Mangalia (bilete în trafic intern, la tarif preţ întreg, la tarif pentru copii, elevi şi studenţi, biletul dus-întors cu reducere de 10%, oferta “Minigrup 2-5”, cu rezervarea locurilor la vagoane clasă, de dormit, cuşetă şi Business).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii