Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retea de traficanti de parfumuri, retinuta de DIICOT

ro

19 Mar, 2010 13:22 1644 Marime text

Timp de mai multe luni, poliţiştii de frontieră şi procurorii au monitorizat reţeaua care a făcut mai multe transporturi dinspre Turcia spre Belgia sau Olanda. În anchetă sunt vizate peste o sută de persoane. 17 au fost reţinute de procurorii DIICOT. Printre ele se află trei vameşi şi un poliţist din Oradea. Nu mai puţin 50 de mii de flacoane de parfum, la fiecare transport, luau calea Occidentului.

"Învinuirile se întind pe jumătate de pagină. Mi-e prea greu să le reproduc la ora asta, pe de rost. Nu are implicare în infracţiunile de care e acuzat", a precizat avocatul Liviu Cristescu.

Anchetatorii spun că parfumurile erau declarate ca fiind în tranzit prin ţara noastră pentru a fi scutite de taxele vamale. Însă, de multe ori, marfa era mascată cu alte produse.

Poliţiştii şi procurorii au descins în peste 30 de imobile din Bucureşti, Călăraşi, Sibiu şi Oradea. Au descoperit atât mărfuri dar şi documente. Reţeaua de traficanţi era coordonată de un cetăţean olandez şi unul turc. Ei au racolat vameşi dar şi un poliţist pentru că aceştia se ocupau de întocmirea documentelor pentru a crea o aparentă legalitate a transporturilor. Evident, în schimbul unor sume deloc modice. De foarte multe ori, vameşii aranjau astfel încât transporturile să nu mai fie verificate, iar camioanele să-şi continue fără probleme drumul spre Belgia sau Olanda.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii