Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AGERPRES Retea internațională de traficanți. Au fost confiscați rechini, delfini, căluți-de-mare

ro

10 Jul, 2019 21:46 1726 Marime text

Agenția de Presă Franceză (AFP) a anunțat miercuri că în cadrul unei operațiuni desfășurate de o echipă internațională de anchetatori și vameși, reuniți în sediul Interpol din Singapore, împotriva unei rețele internaționale de traficanți, au fost confiscate mii de animale, printre care feline, primate, broaşte ţestoase, păsări şi chiar rechini.

Pe parcursul acestei operaţiuni coordonate în luna iunie de Interpol şi Organizaţia Mondială a Vămilor (WCO) în 109 ţări, poliţiştii au arestat 582 de suspecţi şi au confiscat 440 de colţi de elefanţi, piei de crocodili, peste o jumătate de tonă de obiecte din fildeş, 2.550 de metri cubi de lemn şi 2.600 de plante. În total, au fost confiscate de la aceşti traficanţi 23 de primate, 30 de mamifere carnivore, peste 4.300 de păsări, aproape 10.000 de animale marine, inclusiv corali, căluţi-de-mare, delfini şi rechini, aproape 10.000 de broaşte ţestoase şi alte aproximativ 1.500 de reptile, transmite AGERPRES.
 
De asemenea, în Nigeria a fost confiscată o jumătate de tonă de solzi de pangolin, unul dintre cele mai braconate animale din lume. Medicina tradiţională chinezească îi atribuie acestuia, numeroase proprietăţi benefice.
 
Interpol precizează că cercetările continuă și în săptămânile și lunile viitoare.

Sursă foto: Facebook/ Interpol
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii