Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă meserie legiferată în România Deputații au stabilit condițiile în care bonele pot lucra legal

ro

03 Dec, 2014 21:27 2018 Marime text
 
Deputații au adoptat, astăzi, cu 285 voturi pentru și o abținere, o propunere legislativă care reglementează profesia de bonă, inițiată de peste 60 de parlamentari din toate partidele și care prevede că exercitarea acestei profesii se face cu contract individual de muncă sau pe PFA.

Profesia de bonă se va exercita cu respectarea și promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului, cu egalitatea de șanse și nediscriminare, asigurarea unei îngrijiri personalizate și individualizate fiecărui copil, respectarea demnității copilului și ascultarea opiniei copilului, ținând cont de vârsta și de gradul de maturitate.

Beneficiarul serviciilor de îngrijire și supraveghere oferite de bonă este copilul care necesită supraveghere și îngrijire pe timpul zilei.

Potrivit propunerii legislative, va putea exercita profesia de bonă orice persoană fizică dacă îndeplinește condiția de a fi cetățean român sau străin, cu domiciliul/reședința, de regulă, în aceeași localitate cu domiciliul/reședinta copilului, cetățean străin cu drept de muncă în România care posedă un titlu oficial de calificare recunoscut sau echivalat pentru profesia de bonă, aptă din punct de vedere medical, psihologic, de a avea capacitate deplină de exercițiu, de a nu avea antecedente penale. Documentele în acest sens se reînnoiesc anual.

Sursa: incont.ro
Sursa foto: www.huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii