Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI şi-a retras cererea de a administra clădirile confiscate de la Voiculescu

ro

09 Nov, 2015 17:40 1330 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne şi-a retras cererea depusă pe circuitul guvernamental de a prelua în administrare clădirile confiscate de la Dan Voiculescu, clădiri care adăpostesc acum sediile Grivco, Intact şi ale televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Că urmare, imobilele vor fi scoase la licitaţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a şi terminat în urmă cu o lună evaluarea lor.
MAI a renunţat la imobile imediat după ce Gabriel Oprea, una dintre ţintele protestelor masive, a demisionat din funcţia de ministru al Internelor. Surse oficiale au declarat recent că şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosinţă altor instituţii publice. Decizia finală aparţine însă Ministerului Finanţelor, care acum ar fi de acord cu vânzarea imobilelor.
Reamintim că profit.ro a scris săptămâna trecută că, invocând lipsa de spaţiu cu care se confruntă Ministerul de Interne, a fost redactat chiar şi un proiect de Hotărâre de Guvern prin care imobilele confiscate de Justiţie de la Dan Voiculescu să fie trecute din proprietatea privată a statului în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne.
Imobilele au intrat în proprietatea statului, mai exact a Ministerului Finanţelor, în contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenţei politice la privatizarea frauduloasă a institutului şi spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preţ subevaluat.
Bunurile imobile care au fost sechestrare de Justiţie după condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA - sediul Grivco şi cel al Antenei 3 - au fost evaluate de ANAF la 32,5 milioane euro. 
Având în vedere că printre imobilele confiscate se află şi sediile Antena, televiziunile în cauza ar putea activă în continuare în sediile respective, dar contra costul unei chirii plătite către stat. Rămâne de văzut, în eventualitatea unei astfel de situaţii, ce chirie va impune statul român pentru televiziunile Antena.







Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii