Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Angajații RAJA au muncit zi și noapte pentru modernizarea unei magistrale

ro

11 Dec, 2013 11:14 1861 Marime text
Ultima lucrare din acest an a celor de la SC RAJA SA a fost o adevărată desfășurare de forțe. Zeci de angajați ai companiei furnizoare de apă și tot atâtea utilaje au împânzit orașul, iar polițiștii de la Locală și de la Rutieră au asigurat perimetrul unde s-au desfășurat lucrările. Doar noaptea trecută, pe strada Baba Novac, oamenii au muncit ore în șir, la minus zece grade.  Modernizarea magistralei care alimentează cu apă potabilă mai bine de un sfert din orașul Constanța a însemnat eforturi materiale exorbitante și o muncă grea pentru angajații SC RAJA SA.

“Lucrarea executată în cursul acestei nopți, în special aceasta de pe Baba Novac, a fost una foarte grea având în vedere că s-a înlocuit un segment din una dintre magistralele de alimentare cu apă ce pleacă de la stația de tratare Palas către orașul Constanța, magistrală cu diametrul de o mie de milimetri. A mai fost nevoie de pompe de foarte mare putere [...] au fost 12 pompe pentru a putea trage apa, practice, pentru a de face golirea conductei mai repede”, a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA.

Pentru executarea unei lucrări de o asemenea amploare a fost nevoie de utilaje grele, iar pentru ca totul să decurgă într-un mod organizat și eficient, cei de la SC RAJA SA au apelat la ajutorul polițiștilor de la Locală și Rutieră, care au restricționat traficul și au securizat zonele unde au acţionat muncitorii cu utilajele.

“Din cauza numărului mare de utilaje de mare tonaj care au fost dislocate aici la fața locului, a fost nevoie de întrerupem circulația pe strada Baba Novac, pe tronsonul delimitat între Soveja și Aurel Vlaicu. Mulțumim pe această cale Poliției municipiului Constanța, Poliției Locale Constanța și Primăriei municipiului Constanța, dar și Serviciului Rutier Constanța”, a mai spus Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA.

S-a lucrat asiduu și ziua dar și noaptea, când muncitorii au fost nevoiți să facă față temperaturilor scăzute. Nu s-au lăsat însă bătuți și au găsit soluții pentru a înfrunta gerul aprig și pentru a termina lucrările la timp.

“Ne-am încadrat în programul pe care ni-l propusesem, și am întâmpinat greutăți din cauza frigului. Dar am băgat aeroterme jos, temperature jos în groapă este de 4 – 5 grade”, a declarat Alexandru Oprea, inginer RAJA.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 11 decembrie, ora 16.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii