Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru social, în incinta bisericii de la Nicolae Bălcescu

ro

18 Jul, 2013 00:00 1818 Marime text
Primarul Viorel Bălan susţine că în trei luni în incinta bisericii din Nicolae Bălcescu va funcţiona un centru social. Instituţia se va adresa unui număr de o sută de beneficiari. „Încercăm prin acest centru să asigurăm localnicilor cu posibilităţi financiare reduse o masă caldă, dar şi prilejul instruirii. Vom angaja doi profesori, astfel încât cei care nu au reuşit să-şi finalizeze studiile să aibă şansa să o facă, pentru a putea pătrunde mai uşor pe piaţa muncii”, a explicat şeful autorităţii locale. Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, afirmă că la realizarea acestui proiect vor contribui atât echipa Primăriei, cât şi sponsori.

A început asfaltarea drumului de exploatare

Un alt proiect, de această dată în desfăşurare, este cel referitor la amenajarea unui drum de exploatare. Primarul Viorel Bălan a declarat că s-a finalizat etapa referitoare la pietruire, iar de marţi au început lucrările de asfaltare. Şeful autorităţii locale estimează că într-o lună şi jumătate drumul de exploatare va fi introdus în circuitul rutier. Amintim că drumul are o lungime de 6,4 kilometri, reprezintă o rută alternativă pentru fluidizarea traficului pe DN 2A, prin devierea circulaţiei atelajelor şi utilajelor, şi va deservi o suprafaţă de 13 hectare.

Sala de consiliu, aproape finalizată

Şeful autorităţii locale a luat decizia extinderii sediului Primăriei, întrucât consilierii locali nu beneficiau de un spaţiu pentru şedinţe. În spatele clădirii Primăriei s-a ridicat deja noua construcţie. „Mai avem de pus tabla pe acoperiş şi de făcut ultimele finisaje, urmând ca mai apoi să achiziţionăm mobilierul necesar”, a declarat Viorel Bălan. Lucrarea se realizează cu bani de la bugetul local şi va fi gată în cel mult două luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii