Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de modernizare, ţinute pe loc la Poarta Albă Primarul Vasile Delicoti, nemulţumit de ritmul lucrărilor

ro

21 Aug, 2014 00:00 2726 Marime text
După ce a reuşit, luna trecută, să demareze lucrările pentru un proiect mult-aşteptat în comunitate - reabilitarea şi extinderea şcolii din Poarta Albă, Primarul Vasile Delicoti caută acum soluţii pentru construirea unei noi instituţii de învăţământ în localitate. Acesta este însă dezamăgit de greutatea cu care se mişcă lucrurile în vederea accesării programelor.

Nu mai puţin de cinci ani au trecut până când dorinţa de extindere şi reabilitare a Şcolii Generale nr. 1 din comună s-a transformat în realitate. „Actualmente suntem în faza studiului de fezabilitate pentru un proiect ce prevede construirea unei noi instituţii de învăţământ în cartierul Via. Este vorba despre o clădire complexă, compusă din şcoală generală, grădiniţă şi bibliotecă. Actuala construcţie este veche şi nu există decât săli suficiente pentru clasele I-IV. Ne propunem să obţinem fonduri pentru implementarea acestui proiect educaţional, care va fi depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Brăila pe Axa 3. Este un obiectiv pe care îl avem în plan de mai multă vreme, o construcţie de care este mare nevoie, ţinând cont că şcolarii şi preşcolarii din acest cartier nu beneficiază tocmai de cele mai bune condiţii de studiu, iar populaţia din zonă este în continuă creştere“, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. Tot pentru bunăstarea copiilor, edilul a declarat că urmează să fie reabilitată şi clădirea Colegiului Agricol Poarta Albă, acolo unde vor învăţa elevii în următoarele luni, în timp ce se fac lucrări la clădirea şcolii generale. „Şi aici au mai fost efectuate reparaţii, dar este nevoie de o intervenţie majoră atât la interior, cât şi la exterior. De asemenea, trebuie înlocuite instalaţia electrică şi cea sanitară“, a adăugat gospodarul-şef Vasile Delicoti.

Proiect important, ţinut în loc de un singur aviz 

Un alt proiect foarte important pentru comunitatea locală este şi cel de construire a sistemului integrat de alimentare cu apă şi canalizare în localitatea Poarta Albă. „Investiţia cuprinde trei obiective, respectiv reţea de alimentare cu apă şi reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată monobloc. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la suma de 7.538.571 de lei, fără TVA. Însă pentru că acest obiectiv se derulează în paralel cu cel de amenajare a tramei stradale, este ţinut pe loc de cei de la drumurile naţionale. De 3 luni aştept un aviz, o semnătură, o ştampilă de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. De fiecare dată mi s-a mai cerut câte un document, o semnătură, ceva, pe care le-am dus, inclusiv de la serviciul Poliţiei Rutiere. Mai nou, mi s-a spus că trebuie să facă o analiză pentru a vedea cu ce fel de pământ au de-a face, pentru că au fost făcute unele sondări în zonă. Iar eu nu înţeleg de ce trebuie refăcut acest studiu. Au fost făcute lucrări chiar de către ei în urmă cu câţiva ani. Nu pot să înţeleg această amânare şi tergiversare a lucrurilor“, a declarat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii