Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Ion Drăniceanu, directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“ Tulcea

ro

22 Nov, 2017 00:00 3022 Marime text
Acest moment ne oferă prilejul de a cinsti memoria zilei de 14 noiembrie 1878, când, după sute de ani de stăpânire turcească, locuitorii Dobrogei - români şi de alte naţionalităţi - aflau cu bucurie din Proclamaţia Principelui Carol I că „vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân se întorcea acasă, la România“.
 
Rememorarea acelor evenimente istorice şi  sărbătorirea acestora trebuie să ne umple inimile de recunoştinţă faţă de cei care au luptat pentru libertate şi de profund respect pentru modul în care ei au ales să-şi facă datoria faţă de noi. Alipirea Dobrogei la România a însemnat împlinirea aspiraţiilor românilor dobrogeni şi a confirmat, o dată în plus, unitatea românilor.
 
Să fim mândri că suntem dobrogeni şi să ducem mai departe tradiţiile moştenite de pe aceste pământuri, precum şi bogăţia spirituală care ne umple sufletele în fiecare zi! Cu bucurie în suflet că trăiesc pe aceste meleaguri şi cu convingerea că această zi este sfântă pentru toţi românii, vă doresc tuturor multă sănătate, fericire şi cele mai bune gânduri!
 
La mulţi ani, dobrogeni!
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citeşte şi:

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie  Ziua Dobrogei

 #citeşteDobrogea 
Dreptul istoric al României asupra Dobrogei


#sărbătoreşteDobrogea 
Mesajul dr. Sorin-Cristian Ailincăi - Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ - Dobrogea prin ochii unui arheolog


#sărbătoreşteDobrogea 
Mesajul lui Lucian Furdui, prefectul judeţului Tulcea


#sărbătoreşteDobrogea #ZiuaDobrogei
Mesajul primarului municipiului Tulcea, dr. ing. Constantin Hogea - Multiculturalitatea, principala trăsătură a Dobrogei


#scrieDobrogea 
Monumentul Independenței de la Constanța, în lumina uitării? 


#sărbătoreșteDobrogea 
Dobrogea - țara lui Dobrotici 


#sărbătoreşteDobrogea 
ZIUA de Constanța recunoaște valoarea. Zece personalități vor primi, post-mortem, „Meritul dobrogean“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii