Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hai sa o ajutam! O tanara are nevoie de 20.000 euro pentru proteza

ro

16 Oct, 2009 02:09 5695 Marime text

caz_umanitar_1.jpgAre doar 25 de ani şi un diagnostic crunt: limfom malign Hodgkin, stadiul II B, formă cu scleroză nodulară, şi boala Perthes post cortico şi chimioterapie articulaţie coxo-femurală bilateral (necroză aseptică de cap femural bilateral).

Lovită de o boală cruntă, Ana-Maria Voicilă se luptă din toate puterile pentru a avea o viaţă fericită alături de familie şi de copila sa, în vârstă de doar trei ani.

Studentă eminentă, absolventă a Universităţii „Ovidius" din Constanţa, Facultatea de Matematică - Informatică - media 9,21, Ana-Maria a descoperit, în decembrie 2007, la un examen clinic de biopsie a ganglionilor limfatici, că suferă de o boală necruţătoare: limfom malign Hodgkin, în limbaj clasic cancer limfatic. Internată la Spitalul de Urgenţă Louis Ţurcanu din Timişoara, Ana-Maria începe, în februarie 2008, şedinţe de chimioterapie, pe care le face constant, timp de aproape un an şi jumătate. În urma analizelor se constată că boala a stagnat din evoluţie. Chiar şi cu acest diagnostic încrezător, soarele nu părea a fi ieşit pe strada Anei. La sfârşitul lunii iunie 2009, se internează din nou la spitalul din Timişoara, acuzând dureri la nivelul articulaţiei coxofemurale bilateral. Investigaţiile efectuate în perioada internării sale i-au dat, din nou, un verdict crunt. În urma radiografierii coxo-femurale a fost diagnosticată cu boala Perthes la şoldul drept, apărută în urma chimioterapiei şi radioterapiei.

cap2.jpgÎn prezent, tânăra nu se mai poate deplasa decât cu ajutor, iar şansele sale de vindecare sunt din ce în ce mai puţine, dacă în scurt timp nu va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Speranţele de viaţă ale tinerei mămici depind acum de voi, cei cu suflet mare. Pentru început, în maxim o lună, tânăra trebuie să facă o intervenţie la Viena pentru a i se monta o proteză la membrul drept, care, potrivit medicilor de acolo, costă în jur de 20.000 de euro. Părinţii sunt oameni simpli, iar pentru ei, suma este greu de strâns. Îndurerat şi disperat, tatăl fetei cere ajutorul celor care cred în puterea vieţii şi a dragostei pentru copii. A dragostei tatălui pentru copilul său bolnav, şi a Anei-Maria pentru micuţa sa de doar trei ani.

Pentru cei care o pot ajuta pe Ana-Maria, au fost deschise două conturi, ambele pe numele mamei sale, Ana Blindea:

Cont euro: RO 20RNCB0114031632550006

Cont lei : RO41RNCB0318031632550001

{mos_ri:umanitar}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 05 Jul, 2010 11:50 Anunt umanitar... Buna ziua. Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze. Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un handicap. Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit " Baieti pe picioare" sponsorizat de Asociatia Auci din Italia. Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic. Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza. Va multumesc Contact: Dedulescu Cristian- 00.40.762.300.688 00.40.21.451.18.47 deducrysty@yahoo.com www.asociatia-auci.cifnet.ro
  • ADRIAN 25 Mar, 2010 16:19 CITITI SI .CU TATAL IMOBILIZAT LA PAT FAMILIA MURESAN ARE NEVOIE DE AJUTOR.
  • SANDU ENACHE 14 Nov, 2009 23:42 SUNT DIN NAVODARI ,AVEM SI NOI NEVOIE DE AJUTOR FETITA NOASTRA SUFERA DE PARAPAREZA SPASTICA DE CAND SA NASCUT 09 12 2004 O CHEAMA AMALIA EMILIA NU MERGE PE PICIOARE NU ARE ECHILIBRU NOI CREDEM CA LUMEA E FOARTE REA DAR SUNT SI OAMENI CU SUFLET CERE AR PUTEA SA NE AJUTE NE TREBUIE FOARTE MULTE DE FACUT PENTRU FETITA DAR SOCIETATEA SI LEGILE ASTEA NU NE FAVORIZEAZA CU NIMIC. DACA CINEVA CITESTE RANDURILE ACESTEA SI VREA SA NE AJUTE LASAM NR. TEL 0748860209/ 0751541899 -AVEM NEVOIE DE AJUTOR SOS .MUTUMIM
  • Anca Dumitru 30 Oct, 2009 12:36 E cutremurător ceea ce citim dar din pacate....e cât se poate de real.De ce nu se iniţiază un număr la care poţi trimite un sms pentru a dona fiecare persoană.Eu cred că s-ar rezolva mult mai repede problemele acestor tineri daca acest număr ar exista......
  • rudolf leonard 17 Oct, 2009 12:13 Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor. E-mail: rudolfleonard@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţumesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.