Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 15 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Selma Cadâr, la Academia Victor Hănescu Luca Preda, din Constanţa, vedetă la Naţionale. E dublu campion al României! (galerie foto+documente)

ro

23 Jan, 2018 00:00 4543 Marime text
Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti a găzduit Campionatul Naţional de Iarnă la categoria de vârstă până în 12 ani, fete şi băieţi. Cele mai bune rezultate din concurs i-au aparţinut constănţeanului Luca Preda, de la CS Samtronic, care a devenit campion şi la simplu, şi la dublu masculin!
 
La ambele secţiuni, Luca a fost cap de serie numărul unu. La simplu, l-a învins în finală cu 6-3, 6-3 pe al doilea favorit, Teodor Ştirbu, de la AS Tenis Club Bucureşti, partenerul său de la dublu la aceste Naţionale! În ultimul act, cei doi au trecut cu 6-4, 6-2 de Rareş Golescu şi Radu Ţurcanu, ambii de la TC Enache, cotaţi cu a doua şansă la cucerirea trofeului. Luca Preda este un sportiv polivalent, practicând atât tenisul (la Tennis Club Play Constanţa, cu antrenorul Emil Gârbă şi preparatorul fizic Cristian Popa), cât şi baschetul, la grupele de mini ale BC Athletic Constanţa, cu Alina Şerban, dar şi la grupa Under-13, sub îndrumarea antrenorilor Bogdan Ivanovici şi Aurelia Lazăr.
 
Recent, Luca a participat, în Serbia, la turneul juvenil de tenis Beograd Open 2018, unde s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, atrăgându-i atenţia celebrului Janko Tipsarevic (fost număr 8 ATP), a cărui academie de tenis a organizat turneul.

Aura Preda şi Iris Zbrâncă, semifinaliste 

La Naţionalele de la Bucureşti au participat şi alţi reprezentanţi ai Constanţei, cel mai bun rezultat, după Luca Preda, aparţinându-i perechii Aura Preda - Iris Zbrâncă, de la LPS „Nicolae Rotaru“, care au atins semifinala. La simplu feminin, Andreea Moise (LPS) şi Iris Zbrâncă s-au oprit în turul doi, iar Andrada Komarov (LPS) a pierdut în prima rundă. Venit din calificări la simplu, Zayed Saadedine (CS Ştiinţa Constanţa) nu a trecut de primul tur de pe tabloul principal. La dublu, a cedat alături de partenerul său tot în această fază, dar în faţa favoriţilor doi, care s-au impus greu, în trei seturi.

Bun venit în familie! 

În ce o priveşte pe constănţeanca Selma Ştefania Cadâr (17 ani), Academia Victor Hănescu a anunţat: „În drumul său spre succes, Selma Cadâr, locul trei naţional la U-18 şi locul 107 ITF, a ales Academia Victor Hănescu. Îi urăm bun venit în familia AVH!”.
 
Sursa foto: Facebook 

Citeşte şi: 

Face baschet, dar şi tenis! Remarcat de Janko Tipsarevic, fost număr 8 ATP: Luca Preda a câştigat două titluri la Beograd Open 2018 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii