Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Sancțiune drastică pentru Ilie Năstase după meciurile de FedCup desfășurate la Mamaia. Reacția Federației Române de Tenis

ro

21 Jul, 2017 16:34 1501 Marime text
Comitetul Internațional de Adjudicare al ITF a emis decizia în cazul Căpitanului nejucător al echipei de FedCup a României Ilie Năstase.

Potrivit ITF, Ilie Năstase a fost găsit vinovat de încălcarea mai multor articole din Politica de bunăstare a Cupei Fed, în conformitate cu regulamentul Cupei Fed din 2017, în timpul Cupei Fed De BNP Paribas cravată între România și Marea Britanie în Constanța, în aprilie.

Mai exact:

- Ilie Năstase a făcut un comentariu cu privire la copilul nenăscut al lui Serena Williams, care era extrem de inadecvat și insensibil rasial;
- Ilie Năstase a făcut progrese de natură sexuală față de Anne Keothavong, echipa căpitanului Marii Britanii,;
- Năstase a făcut observații abuzive și amenințătoare unui membru al presei acreditate;
- Ilie Năstase a făcut observații abuzive și amenințătoare oficialilor meciului și membrilor echipei din Marea Britanie, a refuzat să părăsească curtea și a intervenit în mod deliberat cu echipa adversă;

Comisia de Adjudicare Internă a ITF a aplicat următoarele sancțiuni lui Ilie Nastase:
- Ilie Năstase este suspendat să acționeze în mod oficial (inclusiv, dar fără a se limita la, căpitanul echipei) în toate competițiile oficiale ale echipei ITF incluse în paragraful 2.1 (a) al Constituției ITF, competiții individuale incluse în paragraful 2.2 (2) și Circuitele oficiale de tenis ITF incluse în legea paragrafului 2.2 (3) din 23 aprilie 2017 (data suspendării provizorii) până la 31 decembrie 2020.
- Lui Ilie Nastase i se va refuza accesul la concursurile și circuitele descrise mai sus de la 23 aprilie 2017 până la 31 decembrie 2018 și nu vor fi acordate acreditări. Turneele de Grand Slam nu sunt incluse în sancțiune, deoarece acestea se află în afara jurisdicției ITF.
- Lui Ilie Nastase i se aplică o amendă de 10.000 USD.

Ilie Năstase și Federația Română de Tenis au câte 21 de zile pentru a contesta decizia în fața unui tribunal independent.

UPDATE: Reacția Federației Române de Tenis

Federația Internațională de Tenis a anunțat decizia în cazul lui Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, de după  incidentele de la Mamaia, din cadrul meciului România-Marea Britanie. 
  
 George Cosac, președintele FRT, a ținut să facă următoarea declarație de presă referitoare la această decizie:

”Federatia Română de Tenis a luat cunoștință de decizia ITF în cazul lui Ilie Năstase, o respectă, dar, din  punctul nostru de vedere, este prea dură, acuzațiile care i se aduc fiind exagerate. Vom discuta cu casa de avocatură care ne reprezintă și, împreună cu Ilie Năstase, vom decide ce facem în continuare. Avem 21 de zile pentru a face apel” 

   
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii