Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irina Begu este fericită că a câştigat primul titlu WTA după trei an

ro

28 Sep, 2015 00:00 1282 Marime text
Jucătoarea de tenis Irina Begu a câştigat turneul WTA de la Seul, dotat cu premii de 426.750 de dolari, după ce a învins-o, ieri, în finală, pe Aleksandra Sasnovici, din Belarus, cu 6-3, 6-1.
 
Irina Begu, în vârstă de 25 de ani, locul 29 WTA şi principala favorită, s-a impus într-o oră şi 17 minute de joc în faţa unei adversare venite din calificări, care a comis opt duble greşeli în finală.
 
Tenismena Aleksandra Sasnovici, de 21 de ani, locul 136 WTA, o învinsese în primul tur pe Alexandra Dulgheru, cu 6-3, 6-2.
 
Jucătoarea de tenis din România a primit un cec de 111.389 de dolari şi 280 de puncte WTA, pe când Sasnovici a primit 55.435 de dolari şi 198 de puncte WTA.
 
Românca a triumfat pentru a doua oară într-un turneu WTA, după cel de la Taşkent (Uzbekistan) din 2012.
 
„Sunt atât de fericită că am câştigat primul meu titlu WTA, după trei ani! A trecut mult de atunci şi cred că mi-am îmbunătăţit mult jocul. Am învăţat mult din meciurile şi experienţele pe care le-am avut şi în primul rând cred că sunt mult mai constantă în joc. Mă simt total diferit faţă de acum trei ani“, a spus Begu, citată de site-ul WTA.
 
„Cred că lucrul esenţial azi e că mi-am păstrat calmul şi am făcut-o pe adversara mea să alerge mai mult (...). Cred, de asemenea, că am fost mai bună la punctele importante. Nu am dominat fiecare ghem, dar am fost mai bună la punctele mari“, a continuat românca.
 
După ce a fost întrebată despre importanţa victoriei sale pentru România, Irina Begu a răspuns: „Cred că este importantă, fiindcă tenisul este cu adevărat popular în acest moment în România. Avem multe jucătoare în Top 100 şi în ţară sunt o mulţime de fani. Susţinerea lor este foarte importantă“.
 
Begu, locul 29 mondial, va urca pe locul 26. Cea mai bună clasare din cariera sa fusese până acum poziţia a 28-a.
 
Irina va juca la turneul de la Wuhan, unde adversară în primul tur îi va fi kazaha Zarina Dias.
  
Sursa foto: ziuanews.ro
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii