Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Stan a demisionat de la FC Farul. Ce spun Ion Barbu şi Auraş Braşoveanu

ro

26 Apr, 2016 00:00 4598 Marime text


O lună şi o săptămână, între 16 martie şi 25 aprilie. Atât a durat mandatul lui Ilie Stan în funcţia de antrenor principal al FC Farul. Ieri, tehnicianul a anunţat că demisionează, de la echipă plecând şi secundul cu care venise „Iliesta“, Robert Panduru. În continuare, echipa va fi condusă de pe banca tehnică de tandemul constănţean Ion Barbu - Gică Mina, cei care făcuseră parte şi din stafful tehnic al lui Stan.
 
Ilie Stan a avut patru victorii consecutive în sezonul regulat, calificând Farul în turneul play-off al Ligii a 2-a, dar după aceea lucrurile n-au mai mers în direcţia dorită. „Marinarii“ au pierdut toate cele partide jucate (golaverajul fiind unul catastrofal, 2-14), iar atmosfera în cadrul lotului s-a înrăutăţit iremediabil. În echipă au apărut nemulţumiri, iar „Iliesta“ a căzut în dizgraţia suporterilor, care i-au reproşat renunţarea la golgheterul echipei, Adrian Pătulea, rezultatele proaste, dar mai ales, diferendul cu antrenorul secund Ion Barbu, care a fost picătura ce a umplut paharul.
 
La meciul de la Constanţa cu Academica Clinceni, Ilie Stan, dar şi preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu, au fost contestaţi dur de fani, cerându-li-se demisia. Iniţial, antrenorul s-a menţinut ferm şi a anunţat că nu pleacă, dar ieri şi-a schimbat radical poziţia şi a renunţat la banca Farului. 

„Nici nu e indicat să aduci pe altcineva acum”

„Ilie Stan a renunţat. Este o decizie pe care a luat-o unilateral. M-a anunţat: «Din momentul acesta, eu plec, am luat această hotărâre şi nu mai revin asupra ei». În continuare, pe banca tehnică vor fi Ion Barbu şi Gică Mina. Nici nu e indicat ca, pentru o lună, să aduci un antrenor din afara clubului“, a declarat Auraş Braşoveanu.
 
După o discuţie cu Ilie Stan, înainte de meciul cu Rapid, în care a spus că „Iliesta“ l-a jignit grav din punct de vedere profesional, Ion Barbu renunţase să mai colaboreze cu Stan şi era la dispoziţia clubului. La meciul cu Academica, „Barbone“ a stat pe banca Farului, dar nu s-a implicat cu nimic din punct de vedere tehnic. Ieri, după demisia lui Ilie Stan, Barbu a fost anunţat de conducerea clubului că, alături de Gică Mina, va antrena în continuare FC Farul!

Cu SC Bacău joacă vineri

„Nu e prima dată când preiau echipa din mers. Încercăm ca, până la finalul acestui campionat, să scoatem maximum din fiecare meci. Nu vreau să mai vorbesc de episodul Ilie Stan, le urez multă sănătate lui şi familiei sale. Îmi pare rău, sincer, că s-a ajuns aici. Dar n-am putut să fiu aşa cum a vrut el, umil. Îi urez succes în continuare“, a spus Ion Barbu.
 
Cu 19 puncte la activ, FC Farul este pe locul şase (ultimul) în play-off, la 12 lungimi de primele două clasate, iar în etapa viitoare joacă pe terenul echipei SC Bacău, clasată pe poziţia a cincea, cu 22 de puncte. Meciul e programat vineri, 29 aprilie, de la ora 17.00. 

„Trebuia să-şi implementeze progresiv filosofia”  

Auraş Braşoveanu este de părere că Ilie Stan este cel mai bun antrenor pe care l-a avut Farul în ultimii trei ani, dar că a încercat să implementeze prea brusc la echipă modul său de lucru. „Din punctul meu de vedere, în ce priveşte relaţia echipă - suporteri, 80% dreptatea e de partea lui Ilie Stan. Am discutat cu Giani Nedelcu şi i-am spus şi lui. Este cel mai bun antrenor pe care l-a avut Farul în ultimii trei ani. Că a forţat un pic nota, uitând că nivelul e altul faţă de ce a antrenat el, mă refer la Steaua şi la Liga 1, iar jucătorii de la acest nivel au anumite probleme, asta aşa e. Trebuia să-şi implementeze progresiv filosofia“, a punctat preşedintele Farului.

„Nici ei nu ştiu ce vor“

Auraş Braşoveanu a adăugat: „Ceea ce a încercat să facă Ilie Stan la Farul sunt lucruri normale, care se regăsesc la nivel de fotbal profesionist. Din păcate, iar asta i-am spus şi lui, lotul n-a fost pregătit să accepte acest mod de lucru. Totodată, nici el nu a înţeles că antrenează la un nivel mai jos, iar capacitatea jucătorilor de a se conforma cerinţelor sale e mai scăzută, fapt pentru care l-am rugat să o facă progresiv. Dacă pot să-i reproşez ceva, asta e, că a implementat prea brusc această filosofie, iar din acest motiv s-a produs o oarecare ruptură între el şi lot. Traversăm situaţia îndepărtării anumitor jucători, iar suporterii acuză acest lucru. Dar nici ei nu ştiu ce vor, ba că să se joace cu tineri, ba că de ce se evoluează cu ei. Aţi văzut, din tot sufletul mi-au urat fel de fel de chestii. La rândul meu, ce pot să zic? Accept ceea ce mi-au urat şi le doresc şi eu la fel. Nu cred că îi deranjează faptul că le întorc urările“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii